Epleterter

Epleterter

Picture

Kansende sprø tertewienerbrød, eller epleterter om du vil. Ypperlig til dessert. Spises samme dag som de er stekt.

Epleterter av restedeig

Ferdigkjøpt butterdeig ligger alltid i fryseren min, og de siste par dagene har jeg bakt litt forskjellig av denne deigen. Men så var det restedeigen, da… 
Ikke kast det, for avskjær fra butterdeig kan du bruke til mye godt. For eksempel epleterter. Disse kan serveres lune med krem eller is, eller bare spises som tertewienerbrød til kaffen.

For at rutene ikke skal puffe seg så voldsomt opp i ovnen må du sørge for å kna i stykker noe av deiglagene. Kna derfor hele plater og rester godt sammen. La deigen hvile og kjevle ut en tynn leiv. 

Kjevle ut deigen ca. 2 mm tykk og skjær i ruter. Skrell epler og skjær de i tynne skiver. Legg terterutene over på en bakeplate, og legg på epleskiver. Strø på kanel og sukker. 

Stekes på 220 grader i ca. 15 minutter

Picture

Kjevle deigen 2 mm tynn og lag ruter.
Picture

Legg over på bakeplate før du legger på epler, kanel og sukker.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits