Din handlekurv er nå tom!
Fløterand
Jordbær med fløte, tilsatt godsaker
Har du lyst til å gjøre fløteranden litt friskere? Da kan du erstatte noe av fløten med mascarponeost og tilsette litt revet skall av sitron + sitronsaft. Smak deg frem!
Desserten kan lages flere dager i forveg, pakkes godt inn i plast i fryseren. Du kan også lage desserten i porsjonsglass og legge krem og jordbær lagvis.
|
|
1/2 liter kremfløte
3 plater gelatin
3 ss sukker
1/2 vaniljestang
2 ts vaniljesukker
4 ss Grand Marnier (likør) eller presset appelsinsaft
1-2 kurver jordbær eller andre bær
Slik gjør du:
1. Legg gelatinplater i kaldt vann.
2. Pisk kremfløte til myk krem – pass på at du ikke pisker for mye
3. Skrap ut frøene fra den halve vaniljestangen og bland sammen med sukker, vaniljesukker og likør/ appelsinsaft.
4. Klem vannet ut av gelatinen og ha i blandingen. Smelt i mikrobløgeovn eller i en liten kjele.
5. Rør den varme blandingen inn i kremen. Bruk en slikkepott og jobb raskt.
6. Hell kremen i en 1-2 liters form. Sett i fryseren i 2-3 timer.
7. Før servering – sett formen i varmt vann og hvelv over på fat.
8. Legg jordbær i midten og server med mengder med jordbær.
|
|