Fløterand

Fløterand

Bilde

Jordbær med fløte, tilsatt godsaker

Superenkel dessert som rett og slett er jordbær med fløte – i litt fastere og dekorativ form. Ja, så har jeg tilsatt litt ekstra godsaker i kremen, da. 
Fløterand er kanskje en litt glemt dessert, for å være ærlig har jeg aldri spist det før. Men jeg fikk så lyst til å lage noe som kunne passe fint å spise til jordbær. Og det enkle er jo ofte det beste. Dette er superenkelt å lage og helt utrolig godt til bær. Gelatinen gjør den ikke stiv som pudding, bare så fast at den ikke renner utover. Dette skal være en myk dessert. 

Har du lyst til å gjøre fløteranden litt friskere? Da kan du erstatte noe av fløten med mascarponeost og tilsette litt revet skall av sitron + sitronsaft. Smak deg frem! 

Desserten kan lages flere dager i forveg, pakkes godt inn i plast i fryseren. Du kan også lage desserten i porsjonsglass og legge krem og jordbær lagvis. 

Fløterand (6-8 personer)
1/2 liter kremfløte
3 plater gelatin
3 ss sukker
1/2 vaniljestang
2 ts vaniljesukker
4 ss Grand Marnier (likør) eller presset appelsinsaft

1-2 kurver jordbær eller andre bær

Slik gjør du:
1. Legg gelatinplater i kaldt vann.
2. Pisk kremfløte til myk krem – pass på at du ikke pisker for mye
3. Skrap ut frøene fra den halve vaniljestangen og bland sammen med sukker, vaniljesukker og likør/ appelsinsaft. 
4. Klem vannet ut av gelatinen og ha i blandingen. Smelt i mikrobløgeovn eller i en liten kjele. 
5. Rør den varme blandingen inn i kremen. Bruk en slikkepott og jobb raskt. 
6. Hell kremen i en 1-2 liters form. Sett i fryseren i 2-3 timer.
7. Før servering – sett formen i varmt vann og hvelv over på fat. 
8. Legg jordbær i midten og server med mengder med jordbær.

Bilde

Fløten må ikke piskes for fast. Smelt all smak sammen med gelatinen. 

Bilde

Fordel kremen i forma og DUNK! Mange ganger – for å få luftboblene bort. 
Bilde

Holder seg fint på bordet, trenger å tine litt dersom den tas bunnfrosset fra fryseren. Dette er en dessert som virkelig smaker av sommer 🙂 

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Brownievaffel

Vaffeldagen falt i år på en lørdag (i...

Silviakake

Silviakake! Med den mest fantastisk gode glasuren du...

Biscotti med mandler..

Det drar seg mot påske og flere har...

Hvetekake med makron..

Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt...

Trippel sjokoladebol..

Hvis du ikke har bodd under en stein...