Anna Pavlova har det. Sarah Bernhardt har det. Og nå har jammen Anne Lindmo ei kake oppkalt etter seg også.
Til denne friske fruktterta i mai-vennlige farger har jeg først laget mørdeig. Den må ligge en stund i kjøleskap før du bruker den (jeg lagde min deig i går). Deigen er best å jobbe med når den er helt kald. Har brukt en terteform med løs bunn ca. 20 cm.
Du fyller mørdeigsskallet med vaniljekrem blandet med vanlig pisket krem (ca. 50/50).
Til terten på 20 cm brukte jeg ca. 2 dl pisket krem og 4-5 store spiseskjeer ferdig vaniljekrem. For å få en ekstra liten snert på denne Lindmo-terta har jeg også tilsatt 1-2 pasjonsfrukt.
Har lenge prøvd å finne oppskrift på en god overtrekksgele, og i går fant jeg et tips på nettet som funka fint: Smelt 4-5 ss ripsgele med et par ss vann (pass på å ikke ta for mye vann, da stivner den ikke). Pensles på frukten når den begynner å tykne.
Om resultatet er det bare en ting å si: Duverdensågodtagitt!
Klistremerket fra P3 har fulgt med på flere flyttelass og hengt på oppslagstavla mi i alle år. I programposten «Husmor 2000» fikk den moderne husmor sin ukeblad-aktige spalte med blant annet oppskrifter, tips og triks.
|
Kake til ei grepa dame
Første gang jeg stiftet bekjentskap med ord-virtuosen Anne Lindmo var i programmet Mamarazzi i P3 på slutten av nittitallet. Da het hun Sandvik til etternavn og var del av en legendarisk trupp av superflinke damer i kringkastingen. Jeg var blodfæn og tilbød straks mine konditorkunnskaper til radioprogrammet med poster som «Gugg, gulp og guds lykke» og «Husmor 2000». Det var i sistnevnte programpost jeg enkelte ganger ble invitert til Marienlyst for å dele min konditorkunnskap. Det var stas. Veldig stas!
Denne sesongen har jeg fulgt Lindmo på lørdagskveldene. Og bare for å ha det sagt: jeg er så imponert over den dama! Så imponert at jeg herved velger å kalle opp en kake etter dette rause kvinnemennesket – til hennes ære. Denne fruktterta har fått navnet Fruktterte a la Lindmo på grunn av dens likheter med den joviale programlederen: Ujålete og folkelig (mørdeig, vaniljekrem, blåbær og bringebær er jo temmelig usnobbete i grunn). Proff! (dette er ei kake som proffene lager på no time, men den ser jo ganske så avansert ut…) Får gjestene til å skinne (glanset med ripsgele) Unik, med en egen snert (Pasjonsfrukt i vaniljekremen. Det hadde du ikke hørt om før?) Trygg og bunnsolid god (Denne kaka vil slå an i de fleste lag, det kan du være trygg på. Og kaka ER virkelig god. No worries.)
Mens Skavlan kasta blokka bak ryggen for siste gang for flere uker siden, har Lindmo holdt ut selv om kveldene stadig har blitt lysere. Og takk for det! Når prisen for beste underholdningsprogram skal deles ut om et par uker, sitter jeg med Lindmo-terten klar. Jeg har nemlig innkassert seier’n for lenge siden!
|
Prikk mørdeigen og stek 15-20 minutter på 180 grader.
|
For å forhindre at kaka blir bløt kan du pensle på litt smeltet sjokolade.
|
Pasjonsfrukten som er mest skrukkete smaker best!
|
Bland krem med vaniljekrem og rør inn pasjonsfrukt.
|
Lagde to tertebunner, og jammen hadde jeg nok krem til å fylle den andre bunnen også..som nabon’n fikk 🙂
Be the first to write a review
beskan
Hvor mange personer er den du lagde nok til?
Konditor-Elin
Ca. 4-5 personer 🙂