Gomlekaker (cookies av brune pinner)

Gomlekaker (cookies av brune pinner)

Kjeks, cookies eller brune pinner? Jeg fikk enormt mange forslag på hva disse skulle hete, men falt for forslaget til Ann Elin: Gomlekaker! Tusen takk!  

I går spurte jeg (på Instagram) hva dere ønsket å se på bloggen i sommer, og da fikk jeg til svar: enkle oppskrifter og oppskrifter med sesongens bær. Mange skrev kjeks eller cookies, og dermed startet hodet mitt å spinne. Kom til å tenke på husets soleklare julekakefavoritt: brune pinner. Som egentlig er en svensk kola-kake-oppskrift.

Oppskriften ble laget i dag, men ikke som pinner. Trillet kuler av deigen og lagde cookies, med masse sjokolade. Porsjonen er ikke særlig stor. Gjør du som meg og ikke lager kakene særlig store, blir det i alle fall 20- 25 stk. Du må gjerne putte andre ting i deigen, som for eksempel: alle typer nøtter, mandler, hvit, lys eller mørk sjokolade, daim eller noe annet du kan like.

Har du ikke brunt sukker? Det brune sukkeret gir en bedre karamellsmak og reagerer med natron. Vil du bytte ut det brune sukkeret med hvitt sukker, erstatt natron med bakepulver.

Gomlekaker
100 g romtemperert smør
60 g brunt sukker
120 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 ts natron
100 g hakket sjokolade

Slik gjør du:
1. Start med å røre smør og sukker lyst.
2. Sikt inn det tørre, bruk gjerne hendene til å kna det sammen til en deig. Til slutt, kna inn sjokoladen.
3. Pakk deigen inn i plast og legg den kjølig en halv time.
4. Del deigen i biter, rull kuler og klem ned så de blir så store som femkroner. La det være litt mellomrom mellom kakene.
5. Stek på 180 grader i 10-15 min (kakene skal være gylne).

lag deigen, pakk den i plast og legg kjølig i en halv time. Del deigen opp i biter, trill kuler og klem ned. Stek på 180 grader, midt i ovnen, til de er gylne (10-15 min)

Stekt på varmluft, midt i ovnen, 180 grader i 12-14 minutter.

Du får mellom 20-24 cookies av oppskriften, så kanskje du bare skulle lage dobbel porsjon med det samme? Disse forsvinner nemlig sååå raskt!

5 based on 1 reviews
12 Kommentarer
  • Ruth Elisabeth Mikkelsen
    Svar
    Skrevet på11:34, 24. juni 2019

    Disse kakene var utrolig gode👍👍😺

  • Siv
    Svar
    Skrevet på16:09, 24. juni 2019

    Jeg har ikke varmluft, men det går vel greit å guffe opp temperaturen litt, eller?

  • Malene
    Svar
    Skrevet på12:41, 1. juli 2019

    Holder deiga lenge i kjøleskap?

  • Berit schjelderup
    Svar
    Skrevet på13:34, 16. november 2019

    Går det bra å lage dem med diasukker

  • Eldri Steineide
    Svar
    Skrevet på11:32, 2. november 2020

    Hva med brunlig demarasukker? Går det som brunt sukker??

  • Ingrid Isberg
    Svar
    Skrevet på00:53, 17. desember 2020

    Bør man trille kuler? Eller går det å lage en litt tjukk pølse og skjære i skiver?

  • Ingeborg Rinnan
    Svar
    Skrevet på14:21, 12. desember 2023

    Prøvde oppskriften idag, byttet ut margarin med meierismør og glutenfritt mel . Det ble fullstendig fiasko, de fløt utover og ble mørk brune etter 6-7 minutter på 180 gr . Ser mere ut som havreflarn, 😳

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...