Halloween-lykt

Halloween-lykt


Som dere så i forrige innlegg har jeg lagt en deig man kan bruke til det meste. Har tatt utgangspunkt i oppskriften min på pepperkakedeig men erstattet krydder med kakao. Her er det bare å finne fram utstikkerne og handle inn non stop og lage et aldri så lite Halloween-verksted. Lag enkle sopelimer eller stikk ut små kjeks, eller lag noe litt vanskeligere…en lykt.

Ja, jeg sier litt vanskelig, for lykten har jeg satt sammen med eggehviteglasur. Veggen må først dekoreres, så stivne. Når man setter på veggen trenger den å stå inntil noe for å stivne. Det tar litt tid og glasuren må være akkurat passe stiv. Er du mer komfortabel med å bruke smeltet sukker kan du det, men hold det laaaangt unna ungene. Når veggen har stivnet og blitt fast kan du sette på tak.

For å unngå brannfare har jeg kjøpt et led-telys som jeg plasserte bak «veggen» – gir fin stemning. Du kan laste ned en PDF-mal til lykten litt lenger ned.

Som nevnt, deigen er laget over samme lest som pepperkakedeigen min. Den er SÅ god å jobbe med!

Sjoko-deig
125 g sukker
100 g smør/margarin
80 g sirup
250 g hvetemel
40 g kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg


Slik gjør du:
1. Sukker, sirup og margarin/smør varmes til en flytende masse (sukkeret skal smelte).
2. Bland kakao sammen med det tørre.
3. Elt det tørre og det flytende sammen til en deig. Tilsett egget.
4. Bland til du har en glatt deig.
5. Settes kjølig 2-3 timer, gjerne til dagen etter.
6. Kjevle ut det du ønsker og stek på 200 grader i ca. 10 minutter over/ undervarme.

HER finner du malen til lykten:

Eggehviteglasur
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 dråper sitronsaft

Sikt melis og rør sammen med eggehviten. Bruk en sleiv, eller sett i den ene vispen i håndmikseren og rør kraftig til du har en hvit seig masse. Tilsett mer melis (eller eggehvite) for å få rett konsistens. Ha i sitrondråper til slutt (eller en annen form for syre, for eksempel noen dråper eddik). Legg en våt klut over bollen for at det ikke skal dannes skorpe på glasuren.

Jeg bruker aldri oppskrift når jeg skal lage eggehviteglasur, men bare rører eggehvite og melis sammen til rett konsistens.

Sprøytepose

Klipp opp trekanter av matpapir og lag sprøyteposer. Se hvordan du lager et kremmerhus i papir her. Du kan også bruke en vanlig frysepose og klippe et lite hull.

Deigen er varm når den er ferdig og må avkjøles før bruk.
Pakk inn og legg i kjøleskap, gjerne til dagen etter.
Klipp ut etter malen.
Kjevle deigen rett på bakepapiret, skjær ut til lykten. Stek på 200 grader i ca. 10 min. Jeg lagde en ekstra firkantet bit til å lage en liten pipe i tillegg
..så glemte jeg å ta bilder av hele sette-sammen-greia, men sånn gjør du: Pynt først veggen. La den tørke. Fest den på basen og sett den inntil noe for å stivne. Sett på tak og skjær til en pipe som festes. Dekorer!
Har pyntet med sort og oransje non-stop og brukte et ark gelatin som jeg festet bak til vindu.
Et hyggelig lite uhyggelig hus som godt kan spises 😉





Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...