Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Halvgrove pestosnurrer med ost og spekeskinke

Halvgrove pestosnurrer med ost og spekeskinke

Sommer og varme er synonymt med lite matlyst for meg. Det frister ikke alltid med middag. Eller, jeg drar på stranda og trenger noe i magen. Ikke så mye, men noe. Som smaker godt i varmen. Så, her er noe du kan røske opp fra fryseren, noen som metter. For disse er halvgrove.

Jeg brukte nesten et helt glass med pesto, noe som gjorde at spekeskinken forsvant litt. Dra gjerne på litt ekstra med spekeskinke (jeg brukte 60 gram, men har skrevet 50-100 g i oppskriften). Eller vanlig skinke om du heller vil bruke det. Det som er ekstra godt med disse snurrene er all osten. Ja, det skal etter min mening være skiver med ost. Bruk gjerne revet, men la det bli et godt lag.

Deigen kan være litt løs og vanskelig å kjevle og rulle sammen. Sett den gjerne i kjøleskapet før du kjevler ut, da er den lettere å jobbe med. Bruk godt med mel under og over deigen og benytt en skikkelig skarp kniv når du skal dele opp snurrene. Jeg fikk atten stykk, du kan selv bestemme hvor store du vil lage dem.

Halvgrove pestosnurrer (ca.18- 20 stk)
3.5 dl vann ( syntes du deigen er fast? tilsett gjerne 1/2 dl til etter litt elting)
300 g hvetemel
200 g sammalt hvete fin
15 g gjær (fersk)
8 g salt
25 g smør/ margarin

Fyll:
50-100 g spekeskinke i biter
Skiver med ost (jeg brukte ca. 1 pk jarlsberg)
1 glass pesto
Litt soltørka tomat

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i bakebollen bortsett fra salt og smør/ margarin. Elt deigen på lav/ middels rask fart.
2. Etter ca. 15 min, tilsett salt og smør.
3. Elt videre, sett opp farten på slutten. Eltet deigen totalt i ca. 20 min.
4. Dra en pose over bollen og la den stå i romtemperatur i ca. 45 min – 1 time.
5. Kjevle deigen avlang, legg på fyll. Fukt deigen med vann nederst og rull deigen sammen til en pølse. Del i ca. 18-20 biter.
6. Plasser snurrene på en plate eller i en langpanne (30 x 40 cm eller større) kledd med bakepapir.
7. Etterheves ca. 30-45 min.
8. Stek på varmluft ca. 225 grader i 12-15 minutter (et hakk ned fra midten i ovnen).
9. Avkjøl. Hvis snurrene er vanskelige å få fra hverandre, skjær dem opp i passe store biter. Kan fryses!

Bland sammen ingrediensene til deigen, vent med å tilsette smør/margarin og salt
Deigen er ferdig eltet! Dra en pose/hette over og la stå på benken en times tid.
Stryk på pesto…
..legg på skiver med ost, strø på skinke og soltørket tomat (bruk gjerne mer skinke, dette ble litt for lite..)
Rull sammen.
Bruk en skarp kniv og skjær biter (ca. 18 stk)
Sett til etterheving ca. 30-45 min.
Stekes på 225 grader varmluft 12-15 minutter eller på over/undervarme 230 grader litt lenger.
Snurrene kan fryses!
Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Astrid Øie Tveit
    Svar
    Skrevet på10:39, 29. juni 2022

    I oppskriftene dine står det smør meiner du da meieri smør eller Melange dette har eg ofte lurt på ?

      • rose
        Svar
        Skrevet på08:33, 18. august 2022

        hvor er oppskrift på sitronboller

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...