Hindbærsnitter – bringebærsnitter

Hindbærsnitter – bringebærsnitter

En gammel, dansk klassiker som aldri går av moten. Hindbærsnitter er laget av to lag mørdeig med bringebærsyltetøy i mellom og litt melisglasur på toppen.

Da jeg var dommer i bakekonkurransen «Bakebananas» på TV2 var dette en av oppgavene i barnas bakekonkurranse. Kaka er enkel å lage, så enkel at de minste i huset gjerne må få prøve seg.

Mørdeigen kan godt lages uten maskin (knas sammen med hendene). La den ligge en halvtimes tid i kjøleskap før den kjevles ut på en plate. Hvor lenge den skal steke avhenger litt av hvordan du liker mørdeigen. Godt stekt, eller litt myk?

Det er ikke om å gjøre å ha på mest mulig syltetøy. Da vil det bare tyte ut i alle ender.
Bringebærsnitter oppbevares best i romtemperatur. Den har omtrent evig holdbarhet fordi den bare blir litt tørrere for hver dag som går. Det gjør den ikke mindre god, jeg lover!

Hindbærsnitter – bringebærsnitter (ca.16- 18 stk)
100 g melis
200 g margarin eller smør
300 g hvetemel
1 egg eller 4-5 ss vann

3-4 ss bringebærsyltetøy
Melis og vann til glasur
strøssel etter ønske

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye)

2. Legg deigen kjølig en halv time.
3. Kjevle deigen ut på et bakepapir ca. 1.5-2 mm tykk, prøv å få den firkanta. Mitt bakeark er 33 cm x 42 cm og deigen dekket (nesten) hele arket. Prikk lett med en gaffel. Marker midten med en kniv.
4. Stek på ca. 200 grader i rundt 15 minutter, midt i ovnen.
5. Dra en kniv igjennom kaka på nytt og smør på bringebærsyltetøy på den ene halvdelen. Legg andre del over.
6. Lag melsiglasur av vann og melis, stryk på og dryss over strøssel.
7. Del i passe store stykker.

Bruk hendene eller krokene på en håndmikser for å lage mørdeigen. Pakk den inn i plast og legg kjølig.
ta deigen ut av kjøleskapet før den blir helt hard. Hvis den er hard. kna den litt opp før du starter å kjevle
Kjevle den så den blir jevn i tykkelse. Prøv å få den så firkantet som mulig.
Del på midten og prikk med gaffel.
Etter steking: stryk på bringebærsyltetøy.
Legg andre del over.
Lag glasur og dryss på strøssel.
Skjær av ujevne kanter.
Del i biter. Oppbevares i boks eller i en pose i romtemperatur. Dette er en kake som aldri blir gammel, har lang holdbarhet.
1Kommentar
  • Berit B. Lie
    Svar
    Skrevet på20:17, 18. januar 2023

    Disse skal prøves med solbærsyltetøy 😋

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Sukkerkringler

Sukkerkringler er myke boller penslet med godt smør...

Hindbærsnitter - br..

En gammel, dansk klassiker som aldri går av...

Grove hamburgerbrød

Det er januar og ikke akkurat grillsesong. Likevel...

Tropisk dessert

Årets siste blogginnlegg er som en mild bris...

Thestokker

Thestokker kan best sammenlignes med biscotti før de...