Hindbærsnitter – bringebærsnitter

Hindbærsnitter – bringebærsnitter

En gammel, dansk klassiker som aldri går av moten. Hindbærsnitter er laget av to lag mørdeig med bringebærsyltetøy i mellom og litt melisglasur på toppen.

Da jeg var dommer i bakekonkurransen «Bakebananas» på TV2 var dette en av oppgavene i barnas bakekonkurranse. Kaka er enkel å lage, så enkel at de minste i huset gjerne må få prøve seg.

Mørdeigen kan godt lages uten maskin (knas sammen med hendene). La den ligge en halvtimes tid i kjøleskap før den kjevles ut på en plate. Hvor lenge den skal steke avhenger litt av hvordan du liker mørdeigen. Godt stekt, eller litt myk?

Det er ikke om å gjøre å ha på mest mulig syltetøy. Da vil det bare tyte ut i alle ender.
Bringebærsnitter oppbevares best i romtemperatur. Den har omtrent evig holdbarhet fordi den bare blir litt tørrere for hver dag som går. Det gjør den ikke mindre god, jeg lover!

Hindbærsnitter – bringebærsnitter (ca.16- 18 stk)
100 g melis
200 g margarin eller smør
300 g hvetemel
1 egg eller 4-5 ss vann

3-4 ss bringebærsyltetøy
Melis og vann til glasur
strøssel etter ønske

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye)

2. Legg deigen kjølig en halv time.
3. Kjevle deigen ut på et bakepapir ca. 1.5-2 mm tykk, prøv å få den firkanta. Mitt bakeark er 33 cm x 42 cm og deigen dekket (nesten) hele arket. Prikk lett med en gaffel. Marker midten med en kniv.
4. Stek på ca. 200 grader i rundt 15 minutter, midt i ovnen.
5. Dra en kniv igjennom kaka på nytt og smør på bringebærsyltetøy på den ene halvdelen. Legg andre del over.
6. Lag melsiglasur av vann og melis, stryk på og dryss over strøssel.
7. Del i passe store stykker.

Bruk hendene eller krokene på en håndmikser for å lage mørdeigen. Pakk den inn i plast og legg kjølig.
ta deigen ut av kjøleskapet før den blir helt hard. Hvis den er hard. kna den litt opp før du starter å kjevle
Kjevle den så den blir jevn i tykkelse. Prøv å få den så firkantet som mulig.
Del på midten og prikk med gaffel.
Etter steking: stryk på bringebærsyltetøy.
Legg andre del over.
Lag glasur og dryss på strøssel.
Skjær av ujevne kanter.
Del i biter. Oppbevares i boks eller i en pose i romtemperatur. Dette er en kake som aldri blir gammel, har lang holdbarhet.
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Berit B. Lie
    Svar
    Skrevet på20:17, 18. januar 2023

    Disse skal prøves med solbærsyltetøy 😋

  • Oda
    Svar
    Skrevet på15:40, 15. februar 2023

    Bakte disse i dag. Veldig enkelt og veldig godt 😀 Perfekt godis på kvelden.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...