Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hjemmelaget sjokoladepudding

Hjemmelaget sjokoladepudding

Picture

Silkemyk panna cotta med sjokolade

Kanskje den enkleste og beste juledesserten?

Hjemmelaget sjokoladepudding (Panna cotta)

3 dl Kremfløte
2 dl h-Melk

100 g  sjokolade (halvbland lys og mørk)
40 g sukker
3 blader gelatin
Frø av 1/2 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker

Litt pisket Kremfløte til pynt

Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
2. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
3. Ha melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele og varm det til kokepunktet.
4. Dra kjelen av kokeplaten, avkjøl litt før du rører inn finhakket sjokolade. Rør godt til alt er smeltet. For å få en jevn fin farge på desserten, bruk gjerne en stavmikser når du blander fløtemelken og sjokoladen. Pass på at væsken ikke er for varm.
5. Klem vannet ut av gelatinen og ha den i sjokoladeblandingen.
6. Bland godt og hell i porsjonsglass.
7. Settes i kjøleskap 3-4 timer, eller la stå natten over.

Denne desserten trenger egentlig ikke så mye mer enn en kremdott til, men har du lyst på en skikkelig god vaniljesaus til kan du lage denne her.

Jeg tok MANGE forskjellige bilder av denne desserten. Her er noen av dem…

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
8 Kommentarer
  • nina
    Svar
    Skrevet på04:15, 8. desember 2013

    hei! tenkte jeg skulle lage denne til jul, men hvor mange porsjoner er denne oppskriften på? 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på05:31, 8. desember 2013

    Det kommer litt an på hvor mye du heller i hvert glass, men ca. 3- 4 porsjoner vil jeg anslå det holder til.

  • Andreas
    Svar
    Skrevet på04:17, 8. august 2014

    Hei.
    Omtrent hvor lenge kan denne stå i kjøleskapet før den blir dårlig?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:30, 8. august 2014

      Hei Andrea, denne holder seg lenge i kjøleskap, men den vil tape seg i smak etter to-tre dager. Pakk inn i plast! Et par uker vil den fint kunne holde seg.

      • Birgitte sundås
        Svar
        Skrevet på21:30, 8. september 2020

        Hei.
        Har prøvd samme oppskrift med hvit sjokolade, mem sjokoladen la seg som et stivt lokk når den ble kald.

        • Elin Krem.no
          Svar
          Skrevet på15:23, 9. september 2020

          Bruk en stavmikser neste gang. Hvit sjokolade oppfører seg annerledes enn vanlig mørk.

  • Linda
    Svar
    Skrevet på21:59, 27. desember 2022

    Bruker du kokesjokolade?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på22:51, 28. desember 2022

      jeg tar den sjokoladen jeg har. Halvparten lys, halvparten mørk

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...