Din handlekurv er nå tom!
Hvetekake med makronfyll
Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt hvetekake med makronfyll. Her har jeg brukt makronfyll som du kjøper på butikken. Vil du lage fyllet selv har jeg lagt inn oppskrift på det også.
Denne kringlelignende bollekaka er rask å steke fordi den ikke er særlig tykk. Saftig og god!
Hvetekake med makronfyll
300 g hvetemel
2 dl melk
12 g gjær
30 g sukker
1/2 ts kardemomme
50 g smør
1 pose Freia makronfyll eller lag selv:
Makronfyll
100 g mandler
100 g melis
30-40 g eggehvite
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor. Jeg bruker den som følger med stavmikseren. Juster med eggehvite for å få riktig konsistens. Fyllet skal være mer fast enn flytende.
Slik gjør du:
1. Ha alt det tørre i bakebollen, tilsett væske og smuldre i gjær.
2. Elt t i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt i 10 minutter til.
3. La deigen hvile ca. 1 time.
4. Smør en springform ca. 28 cm i diameter. Del deigen i to.
5. Klem den ene delen ut i formen. Smør på makronfyll.
6. Rull resten av deigen til en lang pølse.
7. Legg den på makronfyllet i et spiralmønster.
8. Sett til heving i 30-45 minutter. Stek litt ned i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter 0ver/ undervarme eller 10-15 minutter på 220 grader varmluft.
Avkjøl og smør på melisglasur.