Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hvetekake med makronfyll

Hvetekake med makronfyll

Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt hvetekake med makronfyll. Her har jeg brukt makronfyll som du kjøper på butikken. Vil du lage fyllet selv har jeg lagt inn oppskrift på det også.

Denne kringlelignende bollekaka er rask å steke fordi den ikke er særlig tykk. Saftig og god!

Hvetekake med makronfyll
300 g hvetemel
2 dl melk
12 g gjær
30 g sukker
1/2 ts kardemomme
50 g smør
1 pose Freia makronfyll eller lag selv:

Makronfyll
100 g mandler
100 g melis
30-40 g eggehvite
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor. Jeg bruker den som følger med stavmikseren. Juster med eggehvite for å få riktig konsistens. Fyllet skal være mer fast enn flytende.

Slik gjør du:
1. Ha alt det tørre i bakebollen, tilsett væske og smuldre i gjær.
2. Elt t i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt i 10 minutter til.
3. La deigen hvile ca. 1 time.
4. Smør en springform ca. 28 cm i diameter. Del deigen i to.
5. Klem den ene delen ut i formen. Smør på makronfyll.
6. Rull resten av deigen til en lang pølse.
7. Legg den på makronfyllet i et spiralmønster.
8. Sett til heving i 30-45 minutter. Stek litt ned i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter 0ver/ undervarme eller 10-15 minutter på 220 grader varmluft.

Avkjøl og smør på melisglasur.

Smør en 28 cm form med litt smør eller olje
Klem halvparten av deigen ut i forma. Smør på fyll
Rull resten av deigen til en pølse
legg den oppå makronfyllet
Klem godt ned
Etterhev og stek
akkurat som saftig kringle..mmmmm
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...