Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hvetestang med kanel og sukker

Hvetestang med kanel og sukker


Jeg har bakt litt søt gjærbakst igjen! Denne gang er det den kjære hvetestangen som er bakt med fyll av kanel og sukker. Du kan godt velge å drysse på litt kokos, jeg fant ut at det smakte helt fortreffelig bare med litt melisglasur på toppen. Du får fire stenger av denne porsjonen.

Visste du at du nå kan kjøpe boken min SØT BAKST til halv pris?

Hvetestang med kanel og sukker  (4 stenger)
500 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær (eller 4,8 gram (2 ts) tørrgjær)
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg eller 60 g væske
en liten klype salt 

Vaniljekrem Denne porsjonen gir litt mer enn du trenger. Resten kan du kanskje lage linser av?

Fyll:
100 g sukker (gjerne brunt farinsukker)
100 g mykt smør eller margarin
3 ts kanel
Rør sammen!


Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. 
7. Når deigen har hvilt en time (den hvilen kan gjerne gjøres i kjøleskap, da blir deigen lettere å jobbe med), del deigen i to. Se bilder under for å se hvordan jeg lager stengene.
8. Settes til etterheving i ca. 30-45 minutter.
9. Stekes på nest nederste rille på  220 grader i ca. 10-15 minutter eller på varmluft 200 grader i 7-10 minutter. 
10. Avkjøl og ha på litt melisglasur (melis og vann blandes).

Del deigen i to. Kjevle den avlang og stryk på halvparten av fyllet. Brett ene delen av deigen inn imot midten. Brett andre del over.
Del i to
Legg på plate, sett til etterheving.
Lag en grop i midten og sprøyt på vaniljekrem.
Stengene mine hevet litt for lenge og revnet litt under steking, men ble SÅ gode likevel!
Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Kari Kjøniksen
    Svar
    Skrevet på14:04, 1. juni 2020

    Ser nydelige ut. Jeg har et glass eplemos jeg har kokt selv med en dæsj rom og kanel. Kan jeg bruke den som fyll istedet for sukker, smør og kanelblandingen, tror du? Har en snill pappa som elsker bakst med eplemos

      • Kari Kjøniksen
        Svar
        Skrevet på15:27, 2. juni 2020

        Lurt, da prøver jeg å redusere den mer før bruk. Tusen takk for svar, elsker bloggen din. Min kreftsyke pappa fikk plutselig igjen appetitten da jeg lagde albykringlen din. Har lett etter oppskriften, og din er veldig nær the real thing.

  • Liv Merete Jenssen
    Svar
    Skrevet på20:50, 28. oktober 2020

    Jeg er på utkikk etter noe som heter Råstokk. Dette er noe min far på 83 år snakker mye om, så lurer på om du har hørt om det? 😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...