Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hvetestang

 

Jeg har laget et blogginnlegg om hvetestang før, men en annen oppskrift. Det ble laget i min spede blogg-barndom. Bare fordi jeg liker å gjøre ting skikkelig (sånn egentlig) så lager jeg det på nytt – forhåpentligvis litt mer forståelig enn det første..

Skal du ha med noe til skoleavslutningen, dugnaden eller det kommer uventet kaffebesøk, er dette det perfekte bakverket å ha liggende i fryseren. Lun hvetestangen litt i ovnen, rør sammen en kjapp melisglasur og dryss kokos på toppen. Null stress, maks nytelse!

Hvetestang (4 stk)

Til hvetestengene trenger du:
1 porsjon av min grunnoppskrift på søt gjærdeig
1 porsjon vaniljekrem 
​Kokosmasse
Melis

Slik gjør du:
Kutt opp i deigemner på ca. 250 gram (du får 4 stk). Rull til pølser som kjevles ca. 1 cm tykke. Legg de flatklemte stengene på en plate med bakepapir. Lag en fordypning i midten. Etterhev i ca. 30-45 minutter. Trykk ned fordypningen enda en gang og legg en stripe med vaniljekrem i midten (det enkleste er å bruke en sprøytepose). Stek lavt i ovnen på 220 grader (over/undervarme) eller 200 grader på varmluft i ca 10-15 minutter. Avkjøl og ha på melis. Dryss kokosmasse utover en stor tallerken. Legg stengene i kokosmassen med melissiden ned.

Del deigen i fire. Rull deigen til en pølse, bruk kjevle og lag deigen flat. Settes på brett, to og to.

La deigen heve 30-45 minutter, lag en fordypning på midten og legg på vaniljekrem.

Legg stengene over på rist og avkjøl. Ha på melis og legg stengene opp ned på et fat med revet kokos. Det enkleste er å dele stengene i to først…

Jeg lager ofte to stenger, så Olaboller av resten av deigen (skolebrød på Jessheimsk)

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...