Din handlekurv er nå tom!
![](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/Hvetestang_1a_IMG_6038-scaled.jpg)
Hvetestang
Jeg har laget et blogginnlegg om hvetestang før, men en annen oppskrift. Det ble laget i min spede blogg-barndom. Bare fordi jeg liker å gjøre ting skikkelig (sånn egentlig) så lager jeg det på nytt – forhåpentligvis litt mer forståelig enn det første..
Skal du ha med noe til skoleavslutningen, dugnaden eller det kommer uventet kaffebesøk, er dette det perfekte bakverket å ha liggende i fryseren. Lun hvetestangen litt i ovnen, rør sammen en kjapp melisglasur og dryss kokos på toppen. Null stress, maks nytelse!
Hvetestang (4 stk)
Til hvetestengene trenger du:
1 porsjon av min grunnoppskrift på søt gjærdeig
1 porsjon vaniljekrem
Kokosmasse
Melis
Slik gjør du:
Kutt opp i deigemner på ca. 250 gram (du får 4 stk). Rull til pølser som kjevles ca. 1 cm tykke. Legg de flatklemte stengene på en plate med bakepapir. Lag en fordypning i midten. Etterhev i ca. 30-45 minutter. Trykk ned fordypningen enda en gang og legg en stripe med vaniljekrem i midten (det enkleste er å bruke en sprøytepose). Stek lavt i ovnen på 220 grader (over/undervarme) eller 200 grader på varmluft i ca 10-15 minutter. Avkjøl og ha på melis. Dryss kokosmasse utover en stor tallerken. Legg stengene i kokosmassen med melissiden ned.
![Hvetestang_2_IMG_6001](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/Hvetestang_2_IMG_6001-300x200.jpg)
![Hvetestang_3_IMG_6000](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/Hvetestang_3_IMG_6000-300x200.jpg)
Del deigen i fire. Rull deigen til en pølse, bruk kjevle og lag deigen flat. Settes på brett, to og to.
![Hvetestang_4_IMG_6003](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/Hvetestang_4_IMG_6003-300x200.jpg)
![Hvetestang_5_IMG_6004](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/Hvetestang_5_IMG_6004-300x200.jpg)
La deigen heve 30-45 minutter, lag en fordypning på midten og legg på vaniljekrem.
![IMG_6010](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_6010-1024x683.jpg)
Legg stengene over på rist og avkjøl. Ha på melis og legg stengene opp ned på et fat med revet kokos. Det enkleste er å dele stengene i to først…
![IMG_6023](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_6023-1024x683.jpg)
Jeg lager ofte to stenger, så Olaboller av resten av deigen (skolebrød på Jessheimsk)