Godt.no og Krem.no vil i sommer gi deg seks klassiske kaker. Under navnet «Bakeskolen» vil vi vise deg enkle, delikate og smakfulle bakverk som alle kan lage. Her første bidrag – en sommerbløtkake med jordbær.
Les saken på godt.no her
Sommer er jordbærtid, og smaken av en kremfylt bløtkake med jordbær er etterlengtet for mange. Her får du oppskriften på en enkel, saftig og lettlaget bløtkake med krem og bær. Du må gjerne kjøpe ferdig kakebunn, men vil du prøve å bake selv får du her oppskriften på det perfekte sukkerbrødet. Har du en håndmikser, noen egg, sukker, litt mel og en kakeform er det bare å sette i gang.
Sukkerbrød
Dette er kanskje det bakverket som bakes oftest, men allikevel- mange strever med å få det til.
Husk at du får et bedre resultat om du benytter romtempererte egg.
Til denne kaken har jeg benyttet fire egg og en form som er 22 cm. Dersom du ønsker å lage en større kake kan du finne oppskrift som passer din kakeform her:
4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig og lys eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. Rør inn litt og litt av gangen, men pass på at du ikke rører for mye. Husk at du skal bevare så mye som mulig av den innpiskede luften.
3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å få ut av forma.
Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. (NB! Kakebunnen kan ofte falle sammen om du åpner ovnsdøra for tidlig)
Bløtkaken
Ca. 4 dl kremfløte tilsatt ca. 3 ss sukker
1-2 kurver jordbær
Eventuelt litt smeltet sjokolade til pynt
Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to. Pisk fløte til bløt krem. Ha på rørte jordbær på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig. (Knus 6-10 jordbær og tilsett 1-2 ss sukker) Legg på krem og skjær noen bær i biter som blandes inn i kremen. Legg på den andre delen av kakebunnen og bruk resten av kremen til å stryke den opp. Pynt med jordbær etter eget ønske og sett kjølig.
Lisbeth Severinsen
Hvor i ovnen skal den stå???
Konditor-Elin
Hei! Den skal stå midt i ovnen.
Marion
hva dynker du sukkerbrød med? Og hva dynker du sjokoladekake med?
Konditor-Elin
Hei Marion! Som regel er mitt hjemmelagde syltetøy rennende, og da trenger jeg sjelden å dynke, men dersom du ønsker å dynke en kake kan du bruke litt frisk jus eller saften fra hermetisk frukt (sukkerlake). Det er også godt å bruke litt appelsinlikør utspedd med litt sukkerlake. Til sjokoladekake bruker jeg det samme (men når jeg tenker etter er det sjelden jeg dynker sjokoladekake)
Grace
første gang å lage sukkerbrød og det var en en suksess! followed your recipe, so tusen takk!!! I even used speltmel. cannot wait to try your other recipes.
Konditor-Elin
How wonderful! Takk for at du deler Grace 🙂