Jubelkake

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake med kaffekrem og sjokolade? Oppskriften har jeg fått av en kremvenn, som også ga meg frie tøyler til å vri litt på oppskriften. Jeg har ikke vridd så mye i grunn, for denne er bare suverent god som den er. Tusen takk Therese H!

Da jeg spurte følgerne mine på instagram om ideer til 17.maibordet svarte nemlig Therese at hun alltid gledet seg til kaffe og jubelkake når toget var ferdig. Jeg ble nysgjerrig, fikk oppskriften og her er resultatet. Hele kaka forsvant i går, da vi feiret min fars 86 års dag. Den falt virkelig i smak.

Ikke alt gikk etter planen, for jeg tenkte å lage en ganache med krønsj. Brukte en plate med Crispo, men i og med at jeg tilsetter fløte i den sjokoladen forsvant crispheten i crispoen, men det ble godt likevel, altså. Sjokoladen er jo så god! Det er helt greit å droppe cripso hvis du vil, vanlig lys sjokolade funker fint.

Du bestemmer selv om du vil dele bunnen i to eller tre lag. Hovedsmaken er kaffe, som jeg tilsetter i konsentrert form både i bunnen og i kremen. Når man skal smaksette krem med kaffesmak er det om å gjøre å ikke tilsette for mye væske. Da vil kremen bli kornete. Jo mindre væske jo bedre. Bruk gjerne mindre enn en halv dl også.

Kaken er godt dynket og blir bare enda bedre av å stå i kjøleskap et døgn før den skal spises. Den kan fryses.

Jubelkake (22-24 cm)
4 egg
180 g sukker
120 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
2 ts pulverkaffe rørt ut i 1/2 dl kaffe eller vann (jeg bruker Espressopulver fra Nescafe)

Krem
5 dl kremfløte
6 ss sukker
1 1/2 ts pulverkaffe rørt ut i litt under 1/2 dl kaffe eller kokende vann

Dynk:

kaffe med melk

Glasur:
150 g lys sjokolade (eller en plate med Crsipo)
1 dl kremfløte

Slik gjør du:
1. Pisk romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver. Rør inn kaffe forsiktig til slutt. Helles i en form 22-24 cm kledd med bakepapir i bunnen.
2. Stek bunnen på 30-35 minutter midt i ovnen, varmluft 170 grader, over/undervarme 180 grader.
3. Avkjøl bunnen, del den i to eller tre. Pisk kremfløte med sukker og tilsett kaffesmak.
4. Legg nederste bunnen på fatet kaken skal serveres på. Ha på 5-7 skjeer med dynk.
5. Fordel den piskede kremen mellom lagene, gjenta dynkeprosessen om du har to lag med krem.
6. Stryk opp kaka med resten av kremen. Sett den i kjøleskapet.
7. Glasur: Varm fløte til kokepunktet, hell over hakket sjokolade. La stå litt før du rører glatt. Om sjokoladen ikke smelter helt, sett bollen litt over vannbad eller noen sekunder i mikro. Rør til du har en glatt glasur
8. Hell glasuren over kaka når den ikke kjennes varm. Oppbevar kaka kjølig frem til den skal serveres.

Vei opp alle ingrediensene før du starter. Sørg for å ha romtempererte egg.
Pisk en luftig eggedosis. Sikt inn det tørre.
Rør ut pulverkaffe og hell i massen.
Helles i en form 22-24 cm.
Avkjøl bunnen godt før du deler den i to eller tre.
Dynk med kald kaffe tilsatt melk.
Pisk kremfløte med sukker og kaffesmak.
Fordel krem mellom lagene, sørg for å ha nok til å stryke opp kaka.
Stryk opp..
…så du får en sånn kake. Sett kjølig.
Lag glasuren ved å helle kokende fløte over sjokoladen (evt kjør alt i mikro).
Rør til du har en glatt glasur.
Hell den over kaken når den ikke lenger kjennes varm.
Hip hipp! Der var jubelkaken ferdig! Tusen takk for oppskrift Therese!
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...