Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Juleboller (mini julekaker tangzhong)

Juleboller (mini julekaker tangzhong)

Dere har spurt om jeg ikke kunne lage boller av julekakedeig, og det har jeg nå gjort. Jeg syntes det å trille boller av deigen ble litt for liten utfordring, derfor lagde jeg mini julekaker. Du kan gjerne lage boller, det er enklest og smaker akkurat det samme som om du former dem som mini-julekaker.

Deigen er min supermjuke tangzhong-julekakedeig, som ikke er vanskelig å lage. Du må bare lage en liten jevning først. Resultatet er saftige, mjuke små julekaker som holder seg saftige lenge. Legg gjerne rosinene i vann en halv time før de skal i deigen. Da vil de ikke suge fuktighet fra den ferdige julekaken.

Mine julekakeboller stekte på ca. 10 minutter. Hele julekaker trenger rundt 40 minutter.

Juleboller (ca. 20 – 25 boller)
Lag oppskriften som du finner her. 

Slik gjør du:
1. La deigen hvile en time på benken eller putt bollen i kjøleskapet et par timer.
2. Del deigen i emner på ca. 70 gram.
3. Trill til boller. Evt. form små julekaker (se bilder lenger ned)
4. La etterheve på brett i ca. 30-45 min.
5. Pensle med egg og stek midt i ovnen på over/undervarme 200 grader i 10-15 minutter eller på varmluft 190 grader i 8-10 min.
6. Avkjøl. Pakk i plast og oppbevar i 1-2 dager i romtemperatur, eller putt i fryser.

Etter at deigen har hvilt, del deigen opp i emner på ca. 70 gram.

Trill boller. Om du vil forme små julekaker: Snitt forsiktig rundt hele kanten av bollen.

Klem godt ned på midten og ….


…brett opp kantene.

Sett på brett og etterhev i ca. 30-45 min. Pensle lokket med egg før steking. Stek på ca. 200 grader i 10-12 minutter.

Smøres med smør og brunost (har brukt en pepperkakeutstikker for å lage fine hjerter). Bollene oppbevares i plast på benken et par dager, eller puttes i fryseren.

 

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...