Kanelsnurrer med blåbær og kremostglasur

Kanelsnurrer med blåbær og kremostglasur

Blåbærene er modne, det er bare å gå ut og plukke dem. Noen lurte på om jeg måtte bruke vaniljekrem hver gang jeg bakte gjærbakst? Neida, her er et bevis på det! Jeg har kombinert kanel, sukker og smør med det velsmakende blåbærene. Kanel og blåbærsmaken ble helt perfekt til kremostglasuren.

Liker du ikke kremost? Stryk på en glasur av melis og vann.

Kanelsnurrer med blåbær og kremostglasur (langpanne med 24 stk)
550 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær (eller 4,8 gram (2 ts) tørrgjær)
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg eller 60 g væske
en liten klype salt 

ca. 100 gram blåbær

Fyll:
100 g mykt smør
100 g brunt sukker (eller bruk det sukkeret du har)
12 g kanel
Røres sammen med en skje eller sleiv.

Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. La deigen hvile en times tid. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. 
7. Når deigen har hvilt en time, kjevle et rektangel, smør på fyll. Dryss på et par håndfuller med blåbær. Del i 24 biter og plasser i en langpanne 30 x 40 cm kledd med bakepapir.
8. Settes til etterheving i ca. 45- 60 minutter.
9. Stekes ett hakk ned fra midten på  225 grader i ca. 10-15 minutter eller på varmluft 200 grader 10-12 minutter. 
10. Avkjøl. Stryk på kremostglasur.

Kremostglasur:
75 g smør
75 g kremost (nøytral, som for eksempel Philadelphia)
150 g melis
3 ts vaniljesukker
3 ss sitronsaft

Rektangelet skal være så stort at du kan kutte det i 24 biter.
Henger deigen litt igjen i underlaget? Bruk et skrapkort og rull deigen sammen.
Kutt opp i 24 biter og plasser i en langpanne 30 x 40 cm (6 x 4)
La etterheve ca en time. Stek på 220 grader i ca. 10 minutter.
Stryk på kremostglasur på den avkjølte kaken.
Helt nydelig god!
2 Kommentarer
  • Turid Brekke
    Svar
    Skrevet på11:56, 7. august 2021

    Kan kremostglasuren fryses? Den var helt nydelig

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Spøkelser og hekseh..

Halloween er få dager unna og har du...

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...