Kanelsnurrer med mandelfyll – tangzhong

Kanelsnurrer med mandelfyll – tangzhong

Den 4. oktober feirer svenskene kanelbullens dag, og jeg henger meg som vanlig på! Dukker det opp en anledning til å bake litt søt gjærbakst er jeg ikke vond å be. I går spurte jeg på instagram stories om dere ønsket vanlig deig eller tangzhong-varianten, og klart flest ønsket å se årets kanelbullar på asiatisk vis. Siden flest ønsket et mandelfyll bollene ble det dermed bakt kanelboller med marsipan, kanel, smør og sukker på kjøkkenet mitt i dag. Nam!

For akkurat ett år siden testet jeg å bruke tangzhong-teknikk i norsk, søt gjærbakst. Jeg var den første! Da tok nettet fyr, og ja, jeg tror jeg kan si at jeg startet en tangzhong-feber. Gjennom året har jeg fått utrolig mange positive tilbakemeldinger på det magisk mjuke resultatet denne baketeknikken gir, og mange sier de aldri kommer til å bake på vanlig måte igjen. Det gjør meg stolt. Vet du ikke hva tangzhong er? Les mer her.

Ettersom en tangzhong-deig blir bløtere enn en vanlig deig, lar jeg den forheve i kjøleskap, fremfor å la den stå på benken. Det gjør det enklere å jobbe med deigen. Det gjør ingen ting om den ikke hever til dobbel størrelse, jeg startet å kjevle deigen etter en halv time. PS. Husk at en kald deig trenger å etterheve lenger.

I dag har jeg laget de saftigste, mjukeste kanelbollene du kan tenke deg. De ble ekstra saftig fordi jeg brukte marsipan i fyllet. Har du ikke marsipan kan du bruke kransekakemasse eller annen mandelmasse. Liker du ikke mandelmasse i fyllet – dropp det og bruk kanel, smør og sukker.

Kanelsnurrer med marsipanfyll
Velg om du vil lage grunndeigen
Vanlig bolledeig
Tangzhongdeig

La deigen hvile i kjøleskapet minimum 30 minutter.

Fyll:
150 g marsipan/ kransekakemasse/ mandelmasse
100 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
100 g smør
ca. 1/5 ss kanel
Bland sukker og mandelmasse – bruk grind/k-visp. (er marsipanen hard kan du rive den på et rivjern). Tilsett mykt smør og kanel. Rør glatt.

Etter hvile i kjøleskapet:
Kjevle deigen til et rektangel. Stryk utover fyllet på halve deigen. Brett deigen over. Del deigen i to, legg en del i kjøleskapet mens du kjevler ut den andre delen så den blir et litt større rektangel. Skjær strimler på ca. 1-2 cm (avhengig av tykkelse). Tvinn deigstrimlene til små nøster og sett på plate.
Gjør det samme med den siste halvdelen av deigen.

Sett deigen til etterheving 45-60 minutter. Pensle evt. med egg og dryss på perlesukker. Stek på 225 grader, ett hakk ned fra midten. Jeg skrudde over på varmluft etter ca. 5-6 minutter. Stekes i 7-12 minutter (avhengig av ovn..). Avkjøl på rist.

Fyllet: Bruk gjerne kransekake eller annen mandelmasse om du ikke har marsipan.
Fyllet mitt ble litt fast, tilsett gjerne litt mer smør om du vil ha det mer smøremykt.
Kjevle deigen ti let stort rektangel. Stryk på fyllet på halve deigen…
…brett deigen over.
For at deigen ikke skal bli for varm og bløt deler jeg den i to og legger den ene halvdelen kjølig. Husk å ha mel under deigen..
Bruk en trinse og del deigen i strimler.
Tvinn nøster eller…
snurrer…
Snurrene lager jeg ved å tvinne deigen…
..og rulle den sammen som et sneglhus.
Jeg kontrollveier alltid bollene så de ikke blir større enn 70 g
Bollene etterhever ca. 1 time. Pensler med egg og drysser på perlesukker.
Stekt på 225 grader i 7-12 min, ett hakk ned fra midten. Skrur over på varmluft siste minuttene.
Verdens mjukeste og mest smakfulle boller. BAM!

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits