Klovnekake til barnebursdag

Klovnekake til barnebursdag

Picture

Dropp godteposene, putt alt snopet oppå kaka

Som ung og fremadstormende jobbet jeg i Danmark. Der lagde vi noe som het “Kagemand”. Wienerbrødstenger formet som en stor mann, med melis på. Og strødd rundt over det hele, 1/2 kilo “slik” (smågodt) –  minst. I Norge er vi mer vant til langpannekake på bursdager, og her er min fornorskede variant av den danske klassikeren. 

I fjor lagde jeg en royal kake til vår prinsesse Ingrid Alexandra, som fyller år 21. januar. Til vår felles bursdagsfest i år har jeg laget en tradisjonell sjokoladelangpanne og dytta på alt det godteriet jeg kunne finne i skapet. Pluss litt til.  Glem godteposene. Denne komboen blir bursdagens store hit  :) 

Sjokoladelangpanne

7 egg
300 g sukker
100 g sjokolade
270 g smør/margarin
270 g hvetemel
30 g kakao
2 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade og smør sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.
3. Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel, kakao og bakepulver.
4. Helles i en form kledd med bakepapir ca. 42 x 29 cm
5. Stekes på 180 grader i 25-30 minutter.

Glasur: 150 g sjokolade blandet med 3-4 ss smør
Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikroovn. Stryk et tynt lag på hele kaken og legg på godteri etter ønske.
 

Picture

Picture

Reinskjær kantene og lag en kvadrat (ca. 23×23 cm). Skjær ut hode og ben. Plasseres på et fat som vist på bildet. Stryk utover glasur og pynt med godteri. Avskjæret kan du bruke til å lage disse knallgode punsjbollene.

Picture

Klovnekaken lagde jeg første gang til et Allers-bilag for over 10 år siden. Syntes den fortjente å bli presentert en gang til : )

6 Comments
  • Idun
    Reply
    Posted at 12:46, 5. June 2015

    Hei, kan jeg lage en glasur med smør/melis og kakao? Også kan jeg pynte kvelden før? Mvh idun som har garasjebursdag imorgen😬😆

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 04:15, 6. June 2015

      Beklager om svaret kommer for sent, men det kan du Idun 🙂

  • Hilde
    Reply
    Posted at 00:18, 22. January 2016

    Denne laget jeg også til bursdagsfeiring i barnehagen for mange år siden. Veldig god og veldig populær. 😊

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:55, 22. January 2016

      Så hyggelig å høre 🙂

  • Tone
    Reply
    Posted at 14:27, 3. May 2016

    Hvilken sjokolade bruker du?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:30, 3. May 2016

      Vanlig mørk kokesjokolade 🙂

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits