Klovnekake til barnebursdag

Klovnekake til barnebursdag

Picture

Dropp godteposene, putt alt snopet oppå kaka

Som ung og fremadstormende jobbet jeg i Danmark. Der lagde vi noe som het «Kagemand». Wienerbrødstenger formet som en stor mann, med melis på. Og strødd rundt over det hele, 1/2 kilo «slik» (smågodt) –  minst. I Norge er vi mer vant til langpannekake på bursdager, og her er min fornorskede variant av den danske klassikeren. 

I fjor lagde jeg en royal kake til vår prinsesse Ingrid Alexandra, som fyller år 21. januar. Til vår felles bursdagsfest i år har jeg laget en tradisjonell sjokoladelangpanne og dytta på alt det godteriet jeg kunne finne i skapet. Pluss litt til.  Glem godteposene. Denne komboen blir bursdagens store hit  :) 

Sjokoladelangpanne

7 egg
300 g sukker
100 g sjokolade
270 g smør/margarin
270 g hvetemel
30 g kakao
2 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade og smør sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.
3. Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel, kakao og bakepulver.
4. Helles i en form kledd med bakepapir ca. 42 x 29 cm
5. Stekes på 180 grader i 25-30 minutter.

Glasur: 150 g sjokolade blandet med 3-4 ss smør
Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikroovn. Stryk et tynt lag på hele kaken og legg på godteri etter ønske.
 

Picture

Picture

Reinskjær kantene og lag en kvadrat (ca. 23×23 cm). Skjær ut hode og ben. Plasseres på et fat som vist på bildet. Stryk utover glasur og pynt med godteri. Avskjæret kan du bruke til å lage disse knallgode punsjbollene.

Picture

Klovnekaken lagde jeg første gang til et Allers-bilag for over 10 år siden. Syntes den fortjente å bli presentert en gang til : )

5 based on 1 reviews
13 Kommentarer
  • Idun
    Svar
    Skrevet på12:46, 5. juni 2015

    Hei, kan jeg lage en glasur med smør/melis og kakao? Også kan jeg pynte kvelden før? Mvh idun som har garasjebursdag imorgen😬😆

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:15, 6. juni 2015

      Beklager om svaret kommer for sent, men det kan du Idun 🙂

  • Hilde
    Svar
    Skrevet på00:18, 22. januar 2016

    Denne laget jeg også til bursdagsfeiring i barnehagen for mange år siden. Veldig god og veldig populær. 😊

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:55, 22. januar 2016

      Så hyggelig å høre 🙂

  • Tone
    Svar
    Skrevet på14:27, 3. mai 2016

    Hvilken sjokolade bruker du?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:30, 3. mai 2016

      Vanlig mørk kokesjokolade 🙂

  • Monica Kristin Hansen
    Svar
    Skrevet på20:06, 21. januar 2019

    Skal denne kaken være 1 cm høy? 🙈 Skal mel og væske vendes inn med slikkepott, eller med maskin?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på20:34, 21. januar 2019

      Nei, ikke 1 cm, heller 3-4 cm. Ja, vendes inn, med slikkepott (man vender sjelden inn med maskin..)

  • Hedda
    Svar
    Skrevet på20:23, 18. juli 2020

    Helt nydelig, tusen takk! Dette blir uten tvil min standard sjoko-kake. 🙂

  • Lisa
    Svar
    Skrevet på15:23, 22. april 2022

    Denne kaka ble ikke så høy som i oppskrifra/på bakebasillen. Den ble som noen andre har nevnt over her 1 cm høy. Kan ikke bruke den. 🥲

  • Inger
    Svar
    Skrevet på12:49, 24. august 2023

    Kan jeg bake den på fredag når selskapet er på søndag? Jeg vil så gjerne unngå stress.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på19:27, 24. august 2023

      Mener du gjøre den helt ferdig? Jeg ville bakt kaka, puttet den i fryseren eller pakket den godt inn i plast og la stå på benken. Kan godt pyntes dagen før. Men igjen, kaka blir tørr om den ikke pakkes godt inn.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...