Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Komtessevafler

Det er mange som ønsker at jeg skal lage noe sesongbasert om dagen. Noe med epler. Eller plommer. Forslagene jeg får ligger som oftest allerede på krem.no. Derfor valgte jeg i dag å lage noe en av mine følgere har ønsket lenge, nemlig danske komtessevafler. Hasselnøttmakroner med sjokoladesmørkrem.

Kakene er enkle å lage og er ei sånn litta kake du kan ta opp fra fryseren til kaffen når det måtte passe deg. Den er dessuten glutenfri.
Har du ikke hasselnøtter kan du gjerne bruke andre type nøtter eller mandler. Pass på at du har godt mellomrom mellom hver makron, de flyter nemlig godt ut i ovnen. Ikke bry deg om at de blir flate. Det gjør ingen verdens ting. Disse skal være litt rustikke.

Kakene legges sammen med smørkrem og skal originalt dyppes halve kaken i sjokolade. Det gadd ikke jeg. Min versjon er å smelte bare litt sjokolade og ha den i en sprøytepose. Så sprøyte litt sikk-sakk-mønster på hver kake. Testet å ha litt instant espressopulver i halvparten av smørkremen, noe som ble veldig godt.

Komtessevafler (ca. 30 stk)
200 g malte hasselnøtter
200 g sukker
3 eggehviter

Sjokoladesmørkrem
125 g mykt smør
125 g melis
75 g mørk sjokolade, smeltet
3 eggeplommer
evt. 2 ts instant espressopulver
Pisk smør og melis til det er lyst og luftig. Tilsett en og en eggeplomme. Rør inn sjokolade og evt. kaffesmak.

Slik gjør du:
1. Mal hasselnøtter på en foodprocessor.
2. Pisk opp eggehvitene, tilsett sukker litt etter litt. Pisk til marengsen er fast, men bløt, minimum fem minutter.
3. Bland inn hasselnøtter.
4. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut på en plate med bakepapir. Makronene skal være som en 20-krone i størrelse. Det blir ca. 60 stk.
5. Stek en og en plate på 170 grader over/ undervarme, midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.
6. Finn topp og bunn som passer, sprøyt krem på den ene delen og legg den andre på.
7. Evt dypp i smeltet sjokolade, eller smelt ca. 15-20 g sjokolade og ha i et kremmerhus. Sprøyt på dekor etter ønske.

Pisk marengs, tilsett sukkeret litt etter litt
Rør inn malte hasselnøtter
Sprøyt ut på en plate med bakepapir (eller en silikonmatte som her)
Lag kremen: pisk sammen melis og smør til en lys og luftig krem. Tilsett eggeplommer og sjokolade
Liker du kaffe? Ta i to teskjeer med dette pulveret
Ha kremen i en pose og sprøyt på makronbunnene
Smelt sjokolade, ha den i en sprøytepose og lag et mønster etter ønske
Sette kjølig for at sjokoladen skal stivne. Legges gjerne i fryseren.



5 based on 1 reviews
4 Kommentarer
  • Nina Malmin
    Svar
    Skrevet på14:36, 5. oktober 2020

    Hvilke kokesjokolade brukes til gluten fri bakst?

  • Skrevet på09:35, 15. februar 2024

    Hallo. Ser gode ut!!! Jeg er veldig glad i hasselnøtter men synes ofte at det er harske nøtter i posene jeg kjøper (selv om de ikke har gått over dato). Kan du anbefale noen?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...