Din handlekurv er tom.

Krydderkake med Biscoffkjeks
Høsten er tiden for krydderkaker, og har du ikke Biscoffkjeks kan denne lages helt uten også. Den er knallgod! Jeg dro på litt ekstra med kremostglasuren, for de fleste liker et godt lag. Om du syntes det bli i meste laget, bare lag halvparten.
Dette er en variant av mine pepperkakemuffins, ei kake jeg bakte for over ti år siden. Den står seg godt, og fikk du lyst til å bytte ut Biscoff med pepperkaker – be my guest.
Kaken kan fryses både med og uten glasur, men dropp å sette på kjeksen. Den vil bare bli myk.
Husk å romtemperere alle ingrediensene før du starter.
Krydderkake med biscoff i langpanne (30 x40 cm)
250 g mykt smør/ margarin
175 g sukker
175 g brunt sukker
5 egg
375 g hvetemel
4 ts bakepulver
3-4 ts kanel
1.5 ts kardemomme
1.5 ts malt nellik
2 dl melk
50 g (6 stk) grovknuste Biscoffkjeks (kan droppes)
Ca. 20 stk kjeks til pynt (kan droppes)
Ostekrem
400 g kremost (nøytral smak)
200 g mykt smør
300 g melis
ca. 5-6 ss sitronsaft
4 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse.
4. Rør inn melken og knuste kjeks til slutt.
5. Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.15 -25 minutter (det går raskest om du velger varmluft)
6. Glasur: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig og lys konsistens. Tilsett romtemperert ost og sitron. Rør til du har en jevn og fin glasur.
7. Stryk glasuren ut på avkjølt kake. Dekorer med halve Biscoffkjeks om ønskelig.