Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Mandelstenger (glutenfrie)

Mandelstenger (glutenfrie)

Det drar seg mot jul, og mange spør om jeg kan dele enkle, lettvinte oppskrifter. Her har du en sånn en! Disse mandelstengene lages av ferdig mandelmasse og er bare å rulle ut og steke. Har du ikke mandelflak? Går fint å lage uten også. Mandelstengene er laget av mandelmasse fra Odense med 50% mandler. Nærmest som konfekt å regne.

Hver gang jeg drar til Sverige finner jeg store pølser med «mandelmassa» – som er det samme som den lilla pakka vi har her i Norge. I Sverige er utvalget større og billigere – et lite harrytips der, altså.

Mandelstenger lages i de fleste konditorier ved å kjøre massen opp (bruk grind) med litt sukker og eggehvite. Så sprøytes mandelmassen oppå flak av høvlede mandler. Vil du at stengene skal flyte ut litt mer i ovnen – tilsett en eggehvite eller to. Du kan gjerne kna den inn for hånd.

Når du skal steke, bruk høy varme (ca. 210-220 grader) og stek i mellom 7-12 minutter (bruk over/undervarme eller varmluft). Hovedsaken er at de skal få en skorpe utenpå, men være myke inni. Smeltet litt sjokolade og pensler under hver stang. Så puttet jeg alt i fryseren, før jeg delte stengene i 3. Oppbevares best i en pose fryseren.

Mandelstenger (ca. 10 stk)
400 g mandelmasse (gjerne med 50% mandler)
høvlede mandler

50 g sjokolade

Slik gjør du:
1. Del mandelmassen i 10 biter. Kna bitene litt opp og rull små pølser.
2. Rull på et tørkepapir tilsatt vann.
3. Klem godt nedi høvlede mandelflak, sett på plate.
4. Stekes midt i ovnen på ca. 210 grader i 7-12 min.
5. Smelt litt sjokolade og pensle på undersiden av stengene.
6. Avkjøl i kjøleskap eller fryser.
7. Hver stang kan eventuelt deles i tre og serveres som små konfektbiter.

…alt du trenger…
Form til små pølser, rull på et vått tørkepapir, så klem godt ned i mandelflak. Sett på plate.
Stengene stekes midt i ovnen på ca. 210 grader i 7-12 min. De skal ha en liten skorpe, men være myke inni.
Pensle evt. litt smeltet sjokolade på undersiden. Sett i kjøleskap eller fryser så sjokoladen stivner. Legg i pose og oppbevar i fryseren.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...