Din handlekurv er nå tom!
Mandelstenger (glutenfrie)
Det drar seg mot jul, og mange spør om jeg kan dele enkle, lettvinte oppskrifter. Her har du en sånn en! Disse mandelstengene lages av ferdig mandelmasse og er bare å rulle ut og steke. Har du ikke mandelflak? Går fint å lage uten også. Mandelstengene er laget av mandelmasse fra Odense med 50% mandler. Nærmest som konfekt å regne.
Hver gang jeg drar til Sverige finner jeg store pølser med «mandelmassa» – som er det samme som den lilla pakka vi har her i Norge. I Sverige er utvalget større og billigere – et lite harrytips der, altså.
Mandelstenger lages i de fleste konditorier ved å kjøre massen opp (bruk grind) med litt sukker og eggehvite. Så sprøytes mandelmassen oppå flak av høvlede mandler. Vil du at stengene skal flyte ut litt mer i ovnen – tilsett en eggehvite eller to. Du kan gjerne kna den inn for hånd.
Når du skal steke, bruk høy varme (ca. 210-220 grader) og stek i mellom 7-12 minutter (bruk over/undervarme eller varmluft). Hovedsaken er at de skal få en skorpe utenpå, men være myke inni. Smeltet litt sjokolade og pensler under hver stang. Så puttet jeg alt i fryseren, før jeg delte stengene i 3. Oppbevares best i en pose fryseren.
Mandelstenger (ca. 10 stk)
400 g mandelmasse (gjerne med 50% mandler)
høvlede mandler
50 g sjokolade
Slik gjør du:
1. Del mandelmassen i 10 biter. Kna bitene litt opp og rull små pølser.
2. Rull på et tørkepapir tilsatt vann.
3. Klem godt nedi høvlede mandelflak, sett på plate.
4. Stekes midt i ovnen på ca. 210 grader i 7-12 min.
5. Smelt litt sjokolade og pensle på undersiden av stengene.
6. Avkjøl i kjøleskap eller fryser.
7. Hver stang kan eventuelt deles i tre og serveres som små konfektbiter.