Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Marengskrans (sveitsisk marengs)

Marengskrans (sveitsisk marengs)

Instagram er full av inspirasjon, og lenge har jeg hatt lyst til å teste ut marengskransene som Tove Kleppa lager (@hageblomst). Endelig fikk jeg en anledning, og mange har spurt om jeg ikke kan vise hvordan jeg lagde marengsringen som ble brukt som dekor på kaka jeg lagde til mammas 80-års dag forleden (du ser den litt lenger ned på siden) så i dag har jeg filmet (@kremno_elin – høydepunkter, instagram stories) hvordan den lages. Oppskrift og fremgangsmåte får du her:

Sveitsisk marengs
1 del eggehvite (100 g)
2 deler sukker (200 g)


Slik gjør du:
1. Rør sammen sukker og eggehvite.
2. Plasser bollen av glass eller metall over en kjele med kokende vann. Vannet skal ikke komme i kontakt med bollen.
3. Rør helt til alt sukkeret er oppløst og du ikke kjenner noen sukkerkort mellom fingrene.
4. Hell blandingen i en beholder og pisk til massen er skinnede blank og stiv.
5. Sprøyt ut pikekyss eller lag en marengs-ring som vist på bildene under.
6. La tørke på ca. 80 grader varmluft til marengsen er tørr (4-6 timer).

Vei opp en del eggehvite og to deler sukker. Glemte å ta bilder av dette på kjelen, men sett hele glassbollen på en kjele med kokende vann. Rør til alt sukkeret er oppløst. Hell i en bolle og pisk til stiv marengs.

Fordel marengs i boller og tilsett farge. Jeg har brukt vanlig konditorfarge. Legg tyller nederst i sprøyteposene (den store er kjøpt på Nor-engros, de små på E-bay). Tyllene jeg bruker er nr. 8 stjernetyll og 4b fra Wilton.

Lag en ring på bakeplaten (ca. 15 cm) og sprøyt på et mønster etter ønske. Sett marengsen i ovnen på ca. 80 grader varmluft. La den stå til den er tørr under (ca. 4-6 timer)

Her ser du kaken jeg lagde til mammas 80 års dag. Vil du bake den? Oppskrift finner du her! Både kaka og ringen jeg lagde da kan du se bilder av på instagram (+ film under høydepunkter i stories). Søk opp @kremno_elin for å se!

Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Marit
    Svar
    Skrevet på14:25, 21. januar 2019

    For en flott kake! Men blir det ikke vanskelig å kutte opp kaken med den oppå?

  • Gerd Krokann Veskje
    Svar
    Skrevet på21:41, 26. januar 2019

    Lekker kake. Men kan du di meg hva tyller er for noe? Rekker oppskriften til en hel krans, eller må den dobles ?

  • Laila Anastasia
    Svar
    Skrevet på20:11, 26. januar 2020

    Kan denne kransen oppbevares lenge? Evt hvordan?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...