Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Marsipankonfekt (adventskalender)

Marsipankonfekt (adventskalender)

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt? Jeg lagde to varianter i dag: en adventskalender og en eske med julepyntede marsipankuler.

 

Dette er en enklere versjon av en marsipan-julekalender jeg lagde for noen år siden. Her trenger du bare å kjøpe god marsipan, trille kuler som du gir et tynt lag sjokolade, før kulene trilles i enten melis eller kakao. Esken er en jeg hadde liggende, som jeg klipte til og kledde med folie.

Det er helt opp til deg om du vil tilsette smak i marsipanen. Jeg har gjort det tidligere, du kan se de forskjellige forslagene her. 

Hvis du velger å skrive tall på kulene med smeltet sjokolade, tenk deg om. Haha. Det er kjempevanskelig! Anbefaler deg å kjøpe noen tall som du legger på hver kule eller noe lignende. Det er nesten umulig å få sjokoladen til å sitte på kakao/ melis.

Marsipanen bør være veldig GOD! Stikk innom din lokale baker og spør etter Lubeck, eller kjøp en marsipan med minimum 50% mandler.

 

Marsipankonfekt/ Adventskalender (24 kuler)
1 pk god marsipan (minimum 50% mandler)
100 g sjokolade (mørk)
Kakao
Melis
Evt. 4 ruter hvit sjokolade til å skrive på tall
Dekor fra Dr. Oetker

Slik gjør du:
1. Vei opp 24 marsipanbiter til ca. 10-12 gram.
2. Trill kuler.
3. Smelt mørk sjokolade over vannbad eller i mikro.
4. Ta sjokolade på henden og rull kulene så de er helt dekket med sjokolade. Legg i kakao eller melis. Bruk en gaffel til å trille de rundt.
5. Når sjokoladen er stivnet, rull kulene i en sikt så overflødig kakao/ melis drysser av.
6. Sett marsipankulene i små papirformer og putt i en fin eske etc. Fest pynt med litt av den smeltede sjokoladen. Eller, smelt hvit sjokolade og skriv på tall.
7. Marsipankulene kan oppbevares i romtemperatur i flere uker.

 

Her er det du trenger til å lage marsipankuler/ adventskalender

Del i biter på 10-12 gram og trill til kuler

Smelt sjokoladen og ha den i hendene (bruk gjerne hansker). Trill kulene til de er dekket med sjokolade

 

Rull i melis eller kakao. Bruk en gaffel

Eller kakao…

For å få av overflødig kakao, rist kulene i en sikt 

Kle en eske med folie (eller finn en egnet eske)

 

Plasser kulene i små former…

 

Dekorer som du vil!

 

Du kan pakke det inn på denne måten også. Dra cellofan rundt hele fatet..

 

Eller sånn, i en eske. Veldig fin gave å gi bort, holder seg helt uten kjøling i mange uker!

 

 


5 based on 1 reviews
2 Kommentarer
  • Marita Dahl
    Svar
    Skrevet på21:13, 27. november 2024

    Hei! Hvor har du kjøpt den søte pynten du har på kulene?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...