Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Marsipankonfekt

Marsipankonfekt

Picture

Putt dine favorittsmaker i marsipanen og dypp i sjokolade

Kvalitetsmarsipan kan pimpes med en rekke frekke smaker. Her får du mini-marsipanbrød med mine favorittsmaker.

Marsipanbrød

500g kvalitetsmarsipan (minimum 50% mandler)

Smak, eksempler: kaffe, brente mandler, coctailbær, kakao, peppermynte, grand marnier, cognac, bailleys, syltede appelsinskall etc.

ca. 200 g mørk sjokolade
15 g delfiafett

Bruk litt melis for å kna massen fast igjen der du må tilsette flytende smak.

Julemarsipan

Liker du marsipan og har lyst til å lage litt skikkelig marsipankonfekt? Da kan du gjøre som meg: putt dine favorittsmaker i marsipanen og dypp i sjokolade. Sånn. Der har du en samling med godbiter som kan spises selv, eller kanskje aller helst, deles med andre.

Første bud er å få tak i kvalitetsmarsipan. Bruk marsipan med minimum 50% mandler til denne konfekten.

Vil du dyppe bitene i sjokolade som må tempereres ser du hvordan du gjør det her.
Picture

Picture

Picture

Picture

Jeg har laget fem varianter av klumpen på 500 gram:  med hakkede brente mandler, hakkede coctailbær, kaffe, kakao og en med peppermynte (som du ikke ser her). Her er det smak og behag som gjelder mht hvor mye du blander inn av de forskjellige ingrediensene. Når du skal lage kaffemarsipan, rør ut 2-3 ts pulverkaffe i 1 ss vann. Den skal være kruttsterk. I marsipanen med sjokoladesmak, bruk en mørk kakao for best smak (helst ikke drikke-kakao). Og vær forsiktig med peppermyntedråpene…2 dråper var nok i min marsipanbit.

Picture

Picture

Trill pølser og del opp i passe store biter. De skal ikke være for store. Du kan selv velge om du vil lage kuler eller små brød. Smelt sjokolade over vannbad, eller litt etter litt i mikro-ovn. Tilsett delfiafett og dypp bitene med en gaffel. Du kommer ikke til å bruke all sjokoladen, men trenger å ha litt ekstra mye i bollen for å få dekket bitene. Bruk litt tid på å la sjokoladen renne godt av før du setter den over på papir. (Slå gaffelen mot kanten). Strø på evt. litt hakkede mandler etc før sjokoladen stivner.

Dekoren er jo halve greia…jeg har brukt hvit og lys sjokolade som er smeltet og hatt i et lite papirkremmerhus.  Lag sikk-sakk-mønster og kruseduller. Men for å få det pent – ikke ha for stort hull i sprøyteposen. Mokkabønner og sjokoladeruller fant jeg i en hylle i Tyskland og de hakkede mandlene er brente mandler som jeg har laget selv. Som du forstår er dette lite avansert. Lykke til!

Picture

Picture

En boks full av deilig julemarsipan er verdens flotteste julegave å gi 🙂
Be the first to write a review
53 Kommentarer
 • Ellis
  Svar
  Skrevet på23:36, 11. februar 2017

  Hei Elin! Skal lage valentineskonfekt av marsipan til kjæresten, og har lyst til å bruke små hjerteformede silikonformer. Tror du det da bare og presse marsipanen i formene, og kanskje putte i fryseren i 10 minutters tid så holder de hjerteformen og kan så dyppes i sjokolade? Prøvd og lete på nettet men har ikke funnet noe sted at noen bruker silikonformer til marsipan, så ble usikker på om det et en grunn til det? 🙂 jeg bor også i Danmark og her har de ikke delfiafett, kan jeg bruke vanlig smør eller kokosolje isteden? 🙂 er så kjekt og kunne spørre en med litt peiling, hehe 🙂 god helg!

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på15:49, 12. februar 2017

   Du kan sikkert presse ut noen fine hjerter av marsipan i en silikonform (de behøver ikke en tur innom fryseren), men grunnen til at du ikke ser det så ofte er fordi marsipan er lettere å modellere for hånd. Alternativ til kokosfett er kokosolje (så lenge det stivner når det blir kaldt). Smør vil ikke tynne sjokoladen særlig mye. Lykke til Ellis!

   • Anne-Lise
    Svar
    Skrevet på09:24, 26. oktober 2017

    Hei Elin. Fantastisk inspirasjon dette, og elsker å lage konfekt😃. Er litt forvirret mht ekte og ikke ekte sjokolade. Jeg pleier å bruke Freia selskapssjokolade eller Odense Mørk Chokolade når jeg skal trekke konfekt. Jeg har alltid temperert de, men skal de det? Ifølge det du sier er ekte sjokolade: kakaomasse, sukker, kakaosmør, emulgator og vanillin. Begge disse sjok har disse ingr., minus vanillin, har ikke vegetabilsk fett, men selskapssjokoladen har også tørrmelk. Skal jeg tempere noen av de? Er jo endel arbeid med, så hvis jeg ikke må, gjør jeg det ikke 😉

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på09:39, 26. oktober 2017

   Sånn jeg oppfatter de forskjellige sjokoladene, trenger man ikke temperere vanlige plater med sjokolade (den stivner selv om den ikke inneholder vegetabilsk fett) . Odense sin sjokolade derimot, skal man temperere.

 • Skrevet på09:54, 23. november 2020

  Hei Jeg bruker dronningsjokolade på min marsipankonfekt Det har stort sett gått greit med julemarsipanen,bare jeg ikke rører i den smeltede sjokoladen, men de to siste årene har sjokoladen blitt hvit når familien åpner gavene på julaften. Hva kan jeg ha gjort feil?

  • Elin Krem.no
   Svar
   Skrevet på14:03, 23. november 2020

   Det kan være fordi sjokoladen har vært for varm. Sjokoladen krystalliserer. Det kan også skje når sjokoladen er utsatt for fuktighet eller kondens.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...