Din handlekurv er nå tom!
Mini-pavlova med sitronkrem og påskesjokolade
Knasende sprø marengsreder med sitronkrem, kremfløte og sjokoladeegg
Lemon curd kan kjøpes ferdig i butikk (i butikker med større utvalg) men det er superenkelt å lage selv også.
Om du vil lese mer om marengs kan du gjøre det her.
Mini-pavlova / marengsreder (ca. 12 stk)
150 g fint sukker
Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
3. Bruk en skje og legg på små reder på en bakeplate kledd med bakepapir. Lag en liten fordypning på midten med skjeen.
4. Steketid og temperatur: Marengs med seig / myk kjerne: 120 grader 1-2 timer. Tørr marengs: 100 grader 3-4 timer
Lag LEMON CURD – oppskrift her
4 dl kremfløte (til 12 reder)
2 ss sukker
Pynt:
Sjokoladeegg
|
|
Ingeborg Sorensen
Kjempegodt
Hanne
Med «fint» sukker, skal jeg bruke melis?
Konditor-Elin
Når du bruker melis vil marengsen bli litt mer kompakt, men det går fint altså. Fint sukker får du i butikker med litt større utvalg.
Synnøve
Hei! Når ein vil ha seig kjerne på den, kor lang steiketid skal ein ha på 120grader? Er ikkje vant å lage marengs so er heilt grønn her. 🙈
Elin Krem.no
Jeg vil tro ca. 1 time. Lag heller et par ekstra du kan dele, så du får sjekket konsistensen.
Anne
Er det 100 grader varmluft eller vanlig over/undervarme?
Elin Krem.no
begge deler funker, men bruk gjerne varmluft
Anja
Midt i ovnen?
Elin Krem.no
ja, gjerne det. Samme hvor du setter dem…