Mini-pavlova med sitronkrem og påskesjokolade

Mini-pavlova med sitronkrem og påskesjokolade

Picture

Knasende sprø marengsreder med sitronkrem, kremfløte og sjokoladeegg

Lyst på en enkel dessert du kan lage nesten helt ferdig FØR du drar på hytta? Små marengsreder en lett å lage og kan oppbevares leeeenge (når de pakkes lufttett.)
Det fine med disse små marengsredene er at de kan lages ferdig lenge før du trenger dem. Pakk redene godt inn og ta med på hytta da vel! Bare pisk opp litt kremfløte, legg på noen knasende gode sjokoladeegg og server! Og ja, det glemte jeg nesten – har du lyst på å legge et lag med lemon curd i bunnen blir det jo ekstra, ekstra godt, da.

​Lemon curd kan kjøpes ferdig i butikk (i butikker med større utvalg) men det er superenkelt å lage selv også. 

Om du vil lese mer om marengs kan du gjøre det her.

Mini-pavlova / marengsreder (ca. 12 stk)

3 eggehviter (ca. 100g)
150 g fint sukker

​Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
3. Bruk en skje og legg på små reder på en bakeplate kledd med bakepapir. Lag en liten fordypning på midten med skjeen.
4. Steketid og temperatur: Marengs med seig / myk kjerne: 120 grader 1-2 timer. Tørr marengs: 100 grader 3-4 timer

Lag LEMON CURD  – oppskrift her

4 dl kremfløte (til 12 reder)
2 ss sukker

Pynt:
Sjokoladeegg

Picture

Picture

Dette skal ikke være fjongt, bare bruk en skje når du plasserer marengsen og sørg for at det blir en liten fordypning.
Picture

Sett i ovnen og tørk på lav temperatur over mange timer (for tørr kjerne), eller stek på 120 grader (for seig kjerne)). Når du setter marengsen i ovnen på mer enn 100 grader får den litt mørkere i farge.
Picture

Før servering: pisk kremen slapp, sett marengsen på fat og anrett…
Picture

Legg på et lag med sitronkrem(Lemon curd) før du har på en skje med bløtpisket krem. Pynt med egg!
Picture

Supergod dessert. Enkelt og dekorativt også.

9 Kommentarer
  • Skrevet på21:28, 15. mars 2018

    Kjempegodt

  • Hanne
    Svar
    Skrevet på08:26, 16. mars 2018

    Med «fint» sukker, skal jeg bruke melis?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:45, 16. mars 2018

      Når du bruker melis vil marengsen bli litt mer kompakt, men det går fint altså. Fint sukker får du i butikker med litt større utvalg.

  • Synnøve
    Svar
    Skrevet på13:19, 7. mai 2019

    Hei! Når ein vil ha seig kjerne på den, kor lang steiketid skal ein ha på 120grader? Er ikkje vant å lage marengs so er heilt grønn her. 🙈

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:25, 7. mai 2019

      Jeg vil tro ca. 1 time. Lag heller et par ekstra du kan dele, så du får sjekket konsistensen.

  • Anne
    Svar
    Skrevet på11:41, 18. april 2020

    Er det 100 grader varmluft eller vanlig over/undervarme?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på14:06, 19. april 2020

      begge deler funker, men bruk gjerne varmluft

  • Anja
    Svar
    Skrevet på11:43, 18. april 2020

    Midt i ovnen?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på14:05, 19. april 2020

      ja, gjerne det. Samme hvor du setter dem…

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Eplekake i stor lang..

Flere har etterlyst en stor eplekake, laget i...

Rundstykker med pote..

Har du kokte poteter til overs fra middagen?...

Elins luksus-kjeks

Det er valgdag, og i tilfelle du blir...

Valgets vinner

I forbindelse med at vi snart skal gå...

Smuldrepai med eple

I denne smuldrepaien har jeg brukt en mørdeig...