Mini-pavlova med påskesjokolade fra Anthon Berg

Mini-pavlova med påskesjokolade fra Anthon Berg

Picture

Knasende sprø marengsreder med sitronkrem, kremfløte og sjokoladeegg 

REKLAME Lyst på en enkel dessert du kan lage nesten helt ferdig FØR du drar på hytta? Små marengsreder en lett å lage og kan oppbevares leeeenge (når de pakkes lufttett.)
I samarbeid med Anthon Berg har jeg laget noe godt du kan lage i påsken. Det fine med disse små marengsredene er at de kan lages ferdig lenge før du trenger dem. Pakk redene godt inn og ta med på hytta da vel! Bare pisk opp litt kremfløte, legg på noen knasende gode sjokoladeegg med enten marsipan eller mandler og server! Og ja, det glemte jeg nesten – har du lyst på å legge et lag med lemon curd i bunnen blir det jo ekstra, ekstra godt, da.

​Lemon curd kan kjøpes ferdig i butikk (i butikker med større utvalg) men det er superenkelt å lage selv også. 

Til pynt har jeg brukt mandelegg fra Anthon Berg. Vil du ha litt marsipan i påskedesserten kan du bruke de litt større marsipaneggene fra Anthon Berg. Kan gjerne hakkes og strøs over. 

Er du på Instagram? Da finner du noen småfilmer om hvordan du lager marengs under høydepunkter!
Om du vil lese mer om marengs kan du gjøre det her.


Mini-pavlova / marengsreder (ca. 12 stk)
3 eggehviter (ca. 100g)
150 g fint sukker 

​Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
3. Bruk en skje og legg på små reder på en bakeplate kledd med bakepapir. Lag en liten fordypning på midten med skjeen. 
4. Steketid og temperatur: Marengs med seig / myk kjerne: 120 grader 1-2 timer. Tørr marengs: 100 grader 3-4 timer

Lag LEMON CURD  – oppskrift her

4 dl kremfløte (til 12 reder)
2 ss sukker

Pynt:
Anthon Berg Mandelegg og Anthon Berg mandelegg

Picture

Picture

Dette skal ikke være fjongt, bare bruk en skje når du plasserer marengsen og sørg for at det blir en liten fordypning. 
Picture

Sett i ovnen og tørk på lav temperatur over mange timer (for tørr kjerne), eller stek på 120 grader (for seig kjerne)). Når du setter marengsen i ovnen på mer enn 100 grader får den litt mørkere i farge. 
Picture

Før servering: pisk kremen slapp, sett marengsen på fat og anrett…
Picture

Legg på et lag med sitronkrem(Lemon curd) før du har på en skje med bløtpisket krem. Pynt med egg! 
Picture

Supergod dessert. Enkelt og dekorativt også! 
Picture

Nydelig gode marsipan egg og mandelegg fra Anthon Berg setter prikken over i’en på disse. Smaker godt og er svært dekorative. 

KONKURRANSE!

Picture

I samarbeid med Anthon Berg får jeg dele ut 6 egg fylt med marsipan- og mandelegg.
Sjekk ut min instagramkonto eller min Facebookside for å være med i trekningen! (Vinner trekkes søndag 18. mars)

3 Kommentarer
  • Skrevet på21:28, 15. mars 2018

    Kjempegodt

  • Hanne
    Svar
    Skrevet på08:26, 16. mars 2018

    Med «fint» sukker, skal jeg bruke melis?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:45, 16. mars 2018

      Når du bruker melis vil marengsen bli litt mer kompakt, men det går fint altså. Fint sukker får du i butikker med litt større utvalg.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits