Nektarinterte med mandelfyll

Nektarinterte med mandelfyll

Sommerlig og saftig kake med mandler og nektariner, nesten som en massarin.

Så ble ikke denne terten helt som jeg hadde håpet, men jeg prøver å leve etter eget motto: perfekt uperfekt! Av den grunn deler jeg oppskrift, så vil jeg selvfølgelig fortelle deg hvorfor jeg ikke ble fornøyd og og hva du kan gjøre for å få den enda bedre.

Kaken er nemlig en klassiker som kan passe til mye. Engelskmennene kaller det Bakewell tart og smører syltetøy på bunnen. Kaken smaker godt med mye annen fast frukt også, som for eksempel pære eller eple. Det er ikke mel i fyllet, så hvis du dropper mørdeigen kaken kan lages helt glutenfri.

Det jeg burde gjort annerledes er å for-steike paiskallet (min mørdeigsbunn ble ikke godt nok stekt) pluss at mandlene burde vært finere malt. Bruk gjerne et ferdigkjøpt mandelmel. Når mandlene er litt grovmalt, som i mitt tilfelle, vil ikke fyllet bindes godt nok sammen. Resultatet er at væske skilles ut. Liker du at fyllet er litt mer kake-aktig kan du erstatte noe av det finmalte mandel-melet med vanlig hvetemel.

Nektarinterte med mandelfyll (paiform ca. 24 – 26 cm)

Mørdeig
150 g hvetemel
100 g smør
50 g melis
1-2 ss vann

Bruk romtempererte ingredienser, kna deigen sammen og legg den kjølig en halv time.

Fyll
180 g smør
180 g sukker
180 g finmalte mandler/ mandelmel
3 egg
evt mandelflak til toppen

2-3 stk nektariner eller annen fast frukt.

Slik gjør du:
1. Lag mørdeigen. Bruk romtemperert smør og kna den lett sammen med hendene. Pakk den inn og legg kaldt en halvtimes tid.
2. Etter at deigen har hvilt, kjevle den ut ca. 1.5 mm tykk og kle en paiform. Om du ikke klarer å kjevle den ut, bare klem deigen ut i formen. Sett formen kjølig.
3. Kle formen med bakepapir, cling film/ gladpack eller folie og fyll det opp med erter, ris, bønner eller annet tungt som leder varme. Sett i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Se hvordan du gjør det her. Fjern erter/ris etc.
2. Mal mandler fint eller vei opp mandelmel.
3. Rør sukker og romtemperert smør lyst og luftig.
4. Tilsett egg, et for ett.
5. Rør inn finmalte mandler.
6. Ha fyllet i formen.
7. Del opp nektariner og dytt bitene i fyllet.
8. Stek på ca. 200 grader nederst i ovnen ca. 30-40 minutter.
9. Avkjøl. Dryss på litt melis og dekorer med nektariner om du vil.


Start med å lage mørdeig. La den hvile en halvtime i kjøleskapet.
Pisk sukker og smør lyst og luftig, pisk inn ett og ett egg.
Bland inn finmalte mandler.
Kjevle ut deig.
Kle formen med deigen, lapp den sammen så godt du kan.
Jeg forstekte ikke paibunnen og hadde fyllet rett i formen. Ved å forsteke paiskallet blir deigen mye bedre stekt.
Lagg på fast frukt.
Dryss evt litt mandelflak på toppen.
Min kake stekte på nederste rille på 200 grader i ca. 40 minutter.
Kos deg!
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Spøkelser og hekseh..

Halloween er få dager unna og har du...

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...