Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

NY bok!

NY bok!

Jeg har gitt ut ny bok! Den heter Kakene vi elsker og er fylt med favorittene fra det norske kakebordet.

Du kan kjøpe den her

Dette er min fjerde bok (ok, femte hvis du tar med kokebok til Kardemomme by) og den kom til da jeg ble spurt av forlaget Cappelen Damm om å lage en bok med alle de norske klassikerne. Som tenkt, så gjort! I tillegg til klassikerne har jeg også tatt med noen nye favoritter, som for eksempel red velvet og snickerspavlova.

Og veit du hva? Boka gikk rett til topps på ARK sin bestelgerliste. Første uke i salg gikk den inn på andreplass på bestselgerlista for alle landets bokhandlere.

Kakene vi elsker er en bok med 62 velprøvde oppskrifter. Mange finner du på bloggen, men det er også en hel del nye kaker som ikke finnes på bloggen. Her ser du innholdsfortegnelsen:

INNHOLD

Forord 9

Litt om råvarer 10

Bakeutstyr 14

Litt om steking 14

Kakevalg 16

Oppbevaring og holdbarhet 17

Bursdagsplanlegging 19

Kakepynt 20

Sjokoladekaker

Brownie 22

Stingkake med Elin-vri 24

Sjokoladekake med

bamsemums

som har pynta seg 26

Firkløverkake 28

Kladdkake med karamellsaus 30

Moussekake 32

Sjokoladekake med fyldig sjokoladekrem 35

Ostekaker

Klassisk ostekake med gelé 36

Bakt ostekake med bær 38

Tropisk ostekake 41

Oreo-ostekake 43

Frisk ostekake med

crème fraîche og bringebær 44

Osteiskake med bær 47

Gulrotkaker

Gulrotkake i springform 48

Gulrotkakemuffins med blåbær 51

Formkaker

Formkake med sitron og valmuefrø 66

Tropisk aroma 69

Marmorkake 71

Bananbrød med sjokolade 72

Enkle muffins 74

Rullekake med banan og sjokolade 76

Red velvet 79

Eplekake 80

Suksessterter

Suksessterte 110

Elins gule bomber 112

Suksessterte med karamellglasur 114

Verdens beste

Verdens beste / Kvæfjordkake 116

Verdens beste med sitronkrem 119

Verdens beste med sjokolade 121

Godt og blandet

Vannbakkels 122

Snickerskake 124

Daimiskake 126

Fyrstekake 129

Napoleonskake 130

Retrokake 132

Heges spesial 135

Sitronpai 137

Marengskake med mousselinekrem 138

Kokosbollekake 140

Kransekakestenger 142

Sarah Bernhardt 145

Mandel-cookies 146

Budapestrull 148

Bløtkaker

Marsipankake 98

Lukket valnøtt 101

Krokankake 103

Gelékake 104

Liten bløtkake med krem og bær 106

Tiramisubløtkake 109

Pavlova

Pavlovatips 82

Spørsmål og svar om pavlova 84

Klassisk perfekt pavlova 86

Marengsbunn med lemon curd 88

Marengskrans 91

Marengsbunn med sjokoladekrem og bær 92

Mini-pavlova 94

Snickerspavlova 97


Boka ble til i løpet av vinterhalvåret, noe som skapte litt utfordringer. Jeg tar nemlig alle bilder i dagslys. Joda, jeg kjøpte inn lamper, men fant ut at jeg skulle holde meg til det jeg kan best, haha!

I tillegg til tradisjonelle kaker som vannbakkels, fyrstekake og eplekake finner du favoritter som gulrotkake og brownies.


Som du kanskje har lagt merke til har vi puttet en pavlova på coveret. Det er ikke helt tilfeldig, for pavlova har blitt hele norges festkake. Særlig til syttende mai.

Jeg er ingen dreven pavlova-baker, derfor har jeg viet kaka et helt eget kapittel hvor jeg går i dybden. For det gikk nemlig ikke sørlig bra da jeg skulle lage dette coverbildet. Det endte med katastrofe – en bunn som hadde klappet sammen, som fløt i sukker og var helt ubrukelig. Det viste seg at jeg ikke var alene om å oppleve at pavlova-bunnen ofte enten blir tipp-topp eller helt katastrofe.

I pavlova-kapittelet forklarer jeg hva som gikk galt og hvorfor. Jeg forklarer forskjellen på en marengsbunn og en pavlovabunn og forteller deg hva du skal gjøre for å lykkes.

Pavlova med vaniljekrem. En klassiker du finner i den nye boken min.

Legg gjerne igjen en kommentar og si hva du syntes!


5 based on 4 reviews
9 Kommentarer
  • Linn Hoskelsen
    Svar
    Skrevet på19:48, 4. mai 2023

    Stas med egen bok. Vel unt! Du har dyktige konditorkunnskaper med fine beskrivelser og bilder. Lite jålerier, kun ærlig bakst. Sånt liker vi. Jeg får ønske meg boka til bursdagen min.

  • Siv Kristin sandaker
    Svar
    Skrevet på06:12, 5. mai 2023

    Jeg. har fått boka de Elin og har blad igjennom mange fine oppskrifter jeg gleder meg til å bake en av dem

  • Anja Robertsen
    Svar
    Skrevet på15:13, 16. mai 2023

    Kan den kjøpes i Bokhandel?

  • Anne Marie Lileng
    Svar
    Skrevet på17:59, 17. mai 2023

    Hei, akkurat kjøpt boka og gledar meg til å prøve mange oppskrifter!
    Eg har akkurat kokt vaniljekremen til pavlova, men den skilte seg og alt fettet ligg nå og flyt. Kva gjorde eg feil?
    Bruka upasteurisert og uhomogenisera mjølk. Har det noko å seie?

      • Jorunn Annie Pedersen
        Svar
        Skrevet på19:32, 20. mai 2023

        Kjæmpeflott bok🎂🌺

        • Jorunn Annie Pedersen
          Svar
          Skrevet på20:50, 17. juni 2023

          Kjæmpeflott bok☕️🎂🌺

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...