Nyhet! ProBaker Timer!

Sponset / Nyhet! ProBaker Timer!

REKLAME. Wilfa ProBaker har oppgradert! Nå får du maskinen med timer, og vil du kjøpe den nå får du kr. 2000 i rabatt ved å bruke rabattkoden Probaker T som varer til og med 10. desember. Rabattkoden er altså:

ProbakerT

Kjøp den ved å klikke her

Jeg har hatt den i hus noen uker allerede og er veldig, veldig fornøyd. Det ble en liten aha-opplevelse å ta tiden på hvor lang tid jeg bruker på å bake for eksempel den vanlige bolledeigen min. Det gikk raskere enn hva jeg hadde trodd, haha (Klokken stoppen på litt over tretten minutter). Vil du teste ut brødene jeg bakte i denne knallfine maskinen (brukte bare litt over åtte minutter!), skroll deg helt ned på siden.

Wilfa skriver dette om den nye maskinen:


PROBAKER TIMER KJØKKENMASKIN

Den testvinnende kjøkkenmaskinen Probaker er videreutviklet og vi kan presentere Probaker Timer. Den nye timerfunksjonen gjør det enkelt å ha full kontroll på bakeprosessen. Probaker Timer leverer optimale bakeresultater for den kompromissløse bakeren. Det tok 5 års utvikling sammen med det norske bakelandslaget for å finne de beste løsningene. Det resulterte i en kjøkkenmaskin med høy kapasitet, unikt eltesystem og tilbehør, samt en stillegående maskin som står stødig. 

Timerfunksjon

Den nye funksjonen inkluderer både innebygd stoppeklokke og nedtelling. 

Dobbeltvirkende eltesystem

Med sitt dobbeltvirkende eltesystem, hvor både bollen og kroken roterer samtidig, får du det beste elteresultatet og med lett tilgang til bollen for å tilsette ingredienser.

Kapasitet

Den store bollen på 7 liter har kapasitet på opptil 5 kg deig. Du kan like enkelt lage store porsjoner som små.

Hastighetsinnstillinger

Med 20 hastighetsinnstillinger har du alltid kontroll over bakingen og kan finne den beste hastigheten for oppskriften din.

10 års motorgaranti

Unik eltekrok

Den unike eltekroken er optimalisert for å utvikle gluten i deigen effektivt, og den har minimal avstand til bollen for å sikre at du får alle ingrediensene eltet uten at deigen klatrer på kroken.

Unike doble visper

De unike doble vispene sørger for at du får lett og luftig krem, marengs og andre lettere ingredienser du vil lage. Probaker Timer kommer også med sprutdeksel, samt en smart beskytter for søl når man visper sammen ingredienser.

Flexivisp

Vår Flexivisp har avtakbare silikonkanter for å skrape alle ingrediensene langs kanten og blande kaker og annen røre.

Stødig

Med de tunge komponentene plassert lavt i enheten, har vi klart å få Probaker Timer til å stå helt stille selv under maksimal kapasitet.

Probaker Timer er virkelig den beste bakemaskinen for bakeentusiasten. Den er ikke for alle – den er for deg!

Det som følger med kjøkkenmaskinen:

 • Bolle på 7 liter
 • Eltekrok
 • Flexsivisp
 • Doble visper
 • Deigskraper
 • Sprutdeksel
 • Oppskriftshefte

Her har jeg bakt brød, og det gikk unna!
Som jeg har sagt før – Wilfa ProBaker er supersterk!

Brød med solsikkekjerner (61% grovt) Gir 3 eller 4 brød – avhengig av hvor store former du bruker
Bløtlegges først:
400 g sammalt hvete fint (eller bruk fullkornmel)
200 g sammalt rug grovt
100 g kruskakli
100 g solsikkekjerner
1 liter lunkent vann
Bland godt sammen og la stå ca. 1 time på benken.

Etter en time, tilsett:
1 kg hvetemel
50 g gjær (du kan godt ta litt mindre og heller bruke lenger tid på heving)
30 g salt
3 dl vann (tilsett gjerne1/2 dl vann under elting)

Slik gjør du:
1. Start med å veie opp det grove melet + solsikkekjerner. Ha det i bakebollen og kjør sammen med 1 liter vann. Pass på at alt melet blir bløtt. Skrapp opp fra bunnen, eller bare bruk hendene til å blande alt sammen, La stå på benken i ca. en time.
2. Vei/mål opp vann, hvetemel, salt og gjær. Tilsett alt i bakebollen bortsett fra salt. Elt på 50-60 i ca. 6 minutter. Tilsett saltet etter ca. 5 minutter elting. Juster med mer væske om du syntes deigen er for fast.
3. Skru opp til 80 og elt ca. 1.5 minutt. Prøv gjerne å ta en glutentest. Det er vanskelig å ta glutentest på grove deiger, men du får en viss indikasjon. Pass på at deigen ikke blir for varm. Den er perfekt rundt 26 grader. Min deig ble litt for varm, så jeg stoppet eltingen etter ca. 8.5 minutter.
4. Dekk til bakebollen med en klede eller pakk inn i plast og la stå på benken enda en times tid.
5. Del deigen 3 like store deler på ca. 1 kg hver dersom du har former på ca. 2 liter. Jeg brukte 3 liters former og delte deigen i 2 (hvert emne veide ca. 1.6 kg). Form store boller som du legger under et håndkle. Begynn med den første bollen du lagde og form til brød. Det heter å slå opp brødene (se bilder under). Legg på plate eller i form.
6. La etterheve i ca. 45 minutter. Før steking: pensle eller spray litt vann på. Ta den skarpeste kniven du har eller et barberblad og lag et litt dypt snitt i hvert brød.
7. Sett ovnen på 280 grader. Sett en liten langpanne i bunnen av ovnen.
8. Sett brødene inn i ovnen, ett hakk ned fra midten, og kast 1-2 dl kokende vann i langpanna. Lukk ovnsdøra raskt igjen.
9. Etter 5 minutter, ta ut langpanna og skru ned temperaturen til ca. 230 grader.
10. Stek brødene i ca. 30-40 minutter (avhenger av hvor store brød du baker) – eller bruk et digitalt termometer og stikk inn i brødet. Skal ha 96-98 grader.
11. Avkjøl brødene på rist (tøm raskt ut av evt former). Skjær evt. brødene i skiver etter avkjøling og putt rett i fryseren. Ta frem bare det du trenger å spise, så holder brødet seg ferskt lenger.

Bland sammen det som skal bløtlegges. Skrap opp fra bunnen sånn at alt blir bløtt.
Etter at bløtleggingen har stått på benken en times tid, tilsett resten av ingrediensene og elt etter instruksjonene i fremgangsmåten.
Min deig ble aaaalt for varm (32 grader, burde vært 26) derfor este den i rekordfart.
Del deigen i emner og slå det opp på denne måten: Start med å banke deigen flat. Klem den innover ved å banke deigen godt sammen.
Når du slår opp brødet på denne måten vil den få en fin fasong når det stekes.
Klem deg helt ned til siste del av deigen…
….og sørg for å få skjøten på undersiden når brødet legges i formen.
Klem det godt nedi formen.
La etterheve under et klede i 30-45 minutter. Kanskje enda lenger, dersom deigen din er kaldere enn min.
For å holde overflaten myk sprayer jeg med vann. Du kan pensle også.
Bruk en skarp kniv og lag et hakk i hvert brød.
Stekte i ca. 35 – 40 minutter. Mine brød er digre, jeg brukte termometer og sjekket at brødene var passert 96 grader inni. Da er de ferdigstekt.
Dette brødet ble litt fort tørt etter min mening, men, det er veldig godt og mettende! Skjær det i skiver når det er ferskt og legg i fryseren. Ta frem skiver når du skal spise eller smøre matpakke, så har du ferskt brød hver dag.
5 based on 3 reviews
8 Kommentarer
 • Kari Kjøniksen
  Svar
  Skrevet på07:12, 23. november 2023

  Så spennende! Vurderer å bytte kjøkkenmaskin, siden jeg sliter med at ballongvispen i den jeg har nå, ikke klarer å få med alt langs kanten av bollen om jeg skal piske smør og sukker hvitt, for eksempel. Fungerer denne bra på det??

   • Kari Kjøniksen
    Svar
    Skrevet på03:40, 29. november 2023

    Da lærte jeg noe nytt, tusen takk!!

 • Helene
  Svar
  Skrevet på10:44, 9. desember 2023

  Har du erfaring med å bruke denne til små mengder? Feks deiger med melmengde ca 500 g, eller pisking av 1-2 dl fløte. Bollen er kanskje for vid til det? Har i dag 2 maskiner og bruker dem til ulike ting, men skulle gjerne klart meg med 1.

 • Silje
  Svar
  Skrevet på11:39, 12. desember 2023

  Er veldig fornøyd med min Pro Baker, men sliter når jeg skal lage marengs. Den blir liksom ikke «stiv» nok. Hadde en maskin med ballongvisp før, der ble det alltid vellykket. Noen tips?
  (Bruker god oppskrift (din). Har brukt den i mange år og fått det til før. Rent utstyr etc..)

   • Silje
    Svar
    Skrevet på23:58, 21. desember 2023

    Usikker, men det skal jeg være nøye på nå! Takk for tips

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...