Din handlekurv er nå tom!
Trippel sjokoladebolle
Hvis du ikke har bodd under en stein i det siste har du nok fått med deg en helt ny, overhypet bolle, kalt Oskarbolle. Oppkalt etter en influenser jeg ikke veit hvem er (sier jo litt om hvor gammal jeg er, haha). Den kalles også trippel sjokoladebolle, er bakt av Bakehuset Norge og selges i Norgesgruppens butikker.
Folk går mann av huse for å kjøpe dem. Av den grunn fikk lyst til å prøve å bake disse selv. Dog med egen Elin- vri. Haha! For, det er jo flust av melkesjokolade i den originale bolla, men si meg: ER det så godt med BARE melkesjokolade? Blir ikke det VEL søtt? Det er jo opp til deg, tenker jeg. Så jeg brukte både mørk og lys sjokolade, jeg. Og du – ikke rush til butikken for å kjøpe Melkesjokolade til førti kroner plata. Lys sjokolade i plater til en tier ER melkesjokolade det også. For å gjøre det enkelt brukte jeg nøttepålegg på toppen. Ikke feil det, nei.
Om de er gode? De kjøpte aner jeg ingen ting om, men mine ble KJEMPEGODE!!
Jeg lagde bollene litt mindre enn de du kjøper, men ellers er de innholdsmessig like. Jeg har ikke smakt de butikkbakte, men lover deg: Mine er bedre. Sa hun, selvsikkert. Haha!
Hvis jeg skulle gjort disse enda bedre? Da ville jeg sprøytet inn en dert med vaniljekrem etter at de er avkjølt. Det hadde gjort denne bolla perfekt.
Trippel sjokoladebolle 20 stk
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
75 g smør
90 g sukker
1-2 ts malt kardemomme
20 g gjær fersk, blå
1 egg eller 60 ml væske
150 g melkesjokolade (grovhakket eller pletter). Jeg brukte en blanding av lys og mørk sjokolade, originalt er det lys som er brukt
Til toppen:
Sjokolade- eller nøttepålegg (smørbart)
100 g lys sjokolade finmalt eller finhakket – bruk gjerne en foodprocessor (Jeg liker bedre mørk og brukte kokesjokolade).
Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett kald melk eller væske og deretter egg. Smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. Tilsett sjokoladen helt til slutt.
6. Sett deigen til heving på benken. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen.
7. Når deigen har hvilt minimum en time, del deigen opp i biter på 80 gram, eller ca. 20 boller.
8. Trill til boller og sett på plate.
9. Etterhev i ca. 30-45 minutter. Spray eller pensle med litt vann før steking.
10. Stekes ett hakk ned fra midten på 220 grader over/undervarme eller 210 grader varmluft i 8-10 min. Avkjøl på rist.
11. Etter avkjøling: Smør sjoko- eller nøttepålegg på bollene, dypp i finhakket/malt sjokolade.