Påskekjeks

Påskekjeks

Det er ikke lenge til påske og jeg har bakt noen dekorative kjeks. For at det skal bli noe for enhver smak har jeg laget noen med appelsinmarmelade og noen med nugatti blandet med lys sjokolade (smaker litt som Ballerinakjeks).

Deigen er en mørdeig med mandelmel. Den trenger å bli helt kald før du kjevler. Min lå til dagen etter, men en times tid i kjøleskapet bør holde. Ta heller ut litt og litt av deigen enn å kjevle for stort stykke som bare klisser seg.

Jeg googlet påskeutstikkere og kjøpte noen billige på nett. Har du lyst til å lage disse eggene nå kan du enten klippe ut en egg-mal i papp og skjære rundt, eller bruke for eksempel et lite påskeegg som utstikker.

Fyllet kan du variere som du selv vil. Bruk gjerne vanlig klem-syltetøy eller sjokoladepålegg. Alt blir godt mellom denne sprø mandelkjekesen.

Påskekjeks
200 g smør eller margarin
150 g hvetemel
100 g malte mandler eller nøtter
70 g melis
1 eggeplomme. Hvis du ikke tåler egg, bruk 2 ss vann.

Fyll:
75 g nugatti eller annet nøttepålegg
75 g smeltet lys sjokolade

Fyll:
Appelsinmarmelade

Slik gjør du:
1. Ha alt i en bakebolle, bruk hendene og bland sammen til en deig.
2. Pakk inn og legg kjølig en times tid,
3. Kjevle ut deigen ca. 2-3 mm. Stikk ut og legg på plate. Stek på over/ undervarme midt i ovnen, 200 grader i 10 minutter.
4. Avkjøl.
5. Legg sammen kjeksene med ønsket mengde fyll.

Kjevle ut deigen på en melet overflate. Stikk eller skjær ut egg.
Legg over på plate. Bruk gjerne en kork eller lignende for å stikke ut kjernen.
Avkjølte kjeks. Klare for fyll.
Smelt litt appelsinmarmelade i mikro-ovn eller i en kjele. Ha på ønsket mengde.
Legg på den andre delen av kjeksen og ha på marmelade.
Smelt sjokolade og bland med nugatti. Stryk på så mye du ønsker..
…legg på den andre kjeksen og fyll på med nøtte/sjokoladefyll.
Dytt på et sjokolade-egg eller tre.
Påskeegg! Har lang holdbarhet, oppbevares i romtemperatur.
Dryss over melis. Ta en skje dyppet i vann for å få frem «plomma».
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...

Ambassadekake

Jeg har spurt dere om retrokaker i lang...

Opp-nedkake

Enda en retrokake! Og som jeg har holdt...