Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Pavlova (mini)


Små, søte marengsblomster som gir stor valgfrihet…

Jeg har skrevet om det før – hva jeg mener om pavlova-rukene som enkelte plasserer midt på festbordet. Ja, ruker. Ei pavlova-ruke er ei stor gøgge med drukna bær i en hav av blaut vaniljekrem som flyter langt utpå duken. Sett det før? Det finnes mange vakre pavlovaer også, du finner en her. Kanskje du heller vil prøve deg på en krans? Den finner du her. 

Jeg har flere oppskrifter på pavlova på krem.no, de er stort sett like alle sammen. Eggehviten veies og ganges med 1.5. Tallet jeg får da er sukkermengden som skal tilsettes mens eggehviten piskes. Jeg bruker aldri maisenna eller eddik. Mer om marengs kan du lese her.

 

I det siste har jeg begynt å gjøre noe nytt når jeg lager marengs. Fordi jeg syntes det er vanskelig å få sukkerkornene til å løse seg opp mens jeg pisker marengs, har jeg begynt å blande sammen eggehvite og FINKORNET sukker i 10-15 minutter før jeg starter piskingen. Ja, blander det sammen! (Finkornet sukker får du kjøpt på coop og meny)

Da vil sukkeret løse seg opp før du starter piskingen,  noe som fjerner bekymringen om sukkerkorn i marengsen.

Disse blomstene har jeg laget på denne måten. Av 3 eggehviter får du mellom 15-20 marengsblomster (minst). Lag dem heller for små enn for store. Tørkes i ovnen på varmluft ca. 85 grader i 3-4 timer. Vil du ha dem litt mushy i midten, ta dem ut etter et par timer.

Marengsblomster
100g eggehviter
150 g finkornet sukker

Slik gjør du:
Rør sammen og la stå på benken ca. 10-15 minutter.
Pisk til marengs, ha i spørøytepose og lag små blomster.
Tørk på ca. 80 grader varmluft i 2-5 timer (avhengig av om du vil ha dem bløte inni eller knusk tørre).

Av eggeplommene kan du lage vaniljekrem. Skal du servere den til pavlova blir den aller best om du halvblander vaniljekrem og kremfløte.

Pavlovablomstene settes på bordet sammen med forskjellige frukt og bær, krem, vaniljekrem eller vaniljesaus.

 

Pisk marengsen stiv og ha i en sprøytepose. Klipp et passe stort hull og lag små blomster.

Tørr marengs kan oppbevares i en liten evighet. Pakk inn så det holder seg tørt.

Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...