
Peach cobbler – fersken i form
Klassisk amerikansk ferskendessert med en tøtsj kanel
160 g hvetemel
4 ss melis
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
130 g smør
1 dl fløte
I forma:
170 g sukker (halvbland brunt og vanlig sukker)
1 ts kanel (valgfritt)
6-8 fersken i biter
Slik gjør du:
1. Start med å veie opp ingrediensene til toppingen. Skjær smøret i terninger. Bruk hendene til å blande alt sammen til en deig. La det gjerne være noen klumper med smør. Legg den i plastfolie og rull til en pølse. Legges i kjøleskap.
2. Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i is-vann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
3. Skjær deigen i skiver på rundt en halv cm, og legg over frukten. Settes i ovnen på 180 grader i en time, til lokket er gyllent og sprøtt.