Din handlekurv er nå tom!
Peach cobbler – fersken i form
Klassisk amerikansk ferskendessert med en tøtsj kanel
160 g hvetemel
4 ss melis
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
130 g smør
1 dl fløte
I forma:
170 g sukker (halvbland brunt og vanlig sukker)
1 ts kanel (valgfritt)
6-8 fersken i biter
Slik gjør du:
1. Start med å veie opp ingrediensene til toppingen. Skjær smøret i terninger. Bruk hendene til å blande alt sammen til en deig. La det gjerne være noen klumper med smør. Legg den i plastfolie og rull til en pølse. Legges i kjøleskap.
2. Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i is-vann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
3. Skjær deigen i skiver på rundt en halv cm, og legg over frukten. Settes i ovnen på 180 grader i en time, til lokket er gyllent og sprøtt.
Harald
Peach er pære, ikke fersken. Hvordan er det mulig.
Kristin
Kjære Harald!
Då må du nesten ta deg ein runde rundt på internettet og fortelle det til alle sidene som oversetter peach til fersken. Merkelig det der …. eller så er det ein stor sannsynlighet for at du tar feil. Eg har ihvertfall lært at peach er fersken, og pear er pære 😉