Peach cobbler – fersken i form

Peach cobbler – fersken i form

Klassisk amerikansk ferskendessert med en tøtsj kanel

Fersken bakt i ovnen med sukker og kanel og et sprøtt lokk på toppen er rett og slett en helt herlig dessert. Ekstra god blir den om du serverer litt is eller vaniljesaus til.
Desserten, kalt peach cobbler, er en amerikansk klassiker, og smaker best om du benytter friske fersken. (Velger du å bruke fersken fra boks kan du redusere sukkermengden noe). Bruk fast, men moden frukt. Etter et par-tre minutter i kokende vann skal frukten rett over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Deretter er det bare å gni skallet av (er det gjenstridig – bruker du en skreller). Til denne desserten benyttet jeg åtte store fersken, noe som kanskje ser litt mye ut. Frukten faller imidlertid noe sammen under steking og gjør at dette blir en dessert til ca. 6-8 personer. 

Topping:

160 g hvetemel
4 ss melis
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
130 g smør
1 dl fløte

I forma:
170 g sukker (halvbland brunt og vanlig sukker)
1 ts kanel (valgfritt)

6-8 fersken i biter

Slik gjør du:
1. Start med å veie opp ingrediensene til toppingen. Skjær smøret i terninger. Bruk hendene til å blande alt sammen til en deig. La det gjerne være noen klumper med smør. Legg den i plastfolie og rull til en pølse. Legges i kjøleskap.
2. Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i is-vann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
3. Skjær deigen i skiver på rundt en halv cm, og legg over frukten. Settes i ovnen på 180 grader i en time, til lokket er gyllent og sprøtt. 

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...

Ambassadekake

Jeg har spurt dere om retrokaker i lang...

Opp-nedkake

Enda en retrokake! Og som jeg har holdt...