Peach cobbler – fersken i form

Peach cobbler – fersken i form

Klassisk amerikansk ferskendessert med en tøtsj kanel

Fersken bakt i ovnen med sukker og kanel og et sprøtt lokk på toppen er rett og slett en helt herlig dessert. Ekstra god blir den om du serverer litt is eller vaniljesaus til.
Desserten, kalt peach cobbler, er en amerikansk klassiker, og smaker best om du benytter friske fersken. (Velger du å bruke fersken fra boks kan du redusere sukkermengden noe). Bruk fast, men moden frukt. Etter et par-tre minutter i kokende vann skal frukten rett over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Deretter er det bare å gni skallet av (er det gjenstridig – bruker du en skreller). Til denne desserten benyttet jeg åtte store fersken, noe som kanskje ser litt mye ut. Frukten faller imidlertid noe sammen under steking og gjør at dette blir en dessert til ca. 6-8 personer. 

Topping:

160 g hvetemel
4 ss melis
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
130 g smør
1 dl fløte

I forma:
170 g sukker (halvbland brunt og vanlig sukker)
1 ts kanel (valgfritt)

6-8 fersken i biter

Slik gjør du:
1. Start med å veie opp ingrediensene til toppingen. Skjær smøret i terninger. Bruk hendene til å blande alt sammen til en deig. La det gjerne være noen klumper med smør. Legg den i plastfolie og rull til en pølse. Legges i kjøleskap.
2. Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i is-vann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
3. Skjær deigen i skiver på rundt en halv cm, og legg over frukten. Settes i ovnen på 180 grader i en time, til lokket er gyllent og sprøtt. 

Be the first to write a review
2 Kommentarer
 • Harald
  Svar
  Skrevet på11:11, 14. januar 2023

  Peach er pære, ikke fersken. Hvordan er det mulig.

  • Kristin
   Svar
   Skrevet på09:16, 16. januar 2023

   Kjære Harald!
   Då må du nesten ta deg ein runde rundt på internettet og fortelle det til alle sidene som oversetter peach til fersken. Merkelig det der …. eller så er det ein stor sannsynlighet for at du tar feil. Eg har ihvertfall lært at peach er fersken, og pear er pære 😉

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...