Pepperkake-engler

Pepperkake-engler

Lyst på en litt utfordrende pepperkake-oppgave i førjulstiden? Her er to engler du kan bryne deg på.

Du bør kanskje være litt øvet i å lage kreasjoner i pepperkake, men jeg har forsøkt å gjøre det enkelt (selv om det å sette sammen nok er det vanskeligste). Englene lages over et par dager.

Marengsvinger er laget etter forholdene: Eggehvite veies. Gang med 1.5 for å finne sukkermengde (til et par, fem vinger trenger du bare 1 eggehvite). Pisk opp eggehvite og tilsett sukkeret litt etter litt. La vingene stå i ovnen på rundt 80 grader (varmluft) til de er tørre. Mine sto 7-8 timer.

Pepperkakeengler

Selve oppskriften på pepperkakedeigen og eggehviteglasuren finner du HER.

Her kan du laste ned malene:

Husk å lage bakstøtter til englene (vinkler som festes bak). Du må kanskje «spikke» litt på den. Det vil si at du bruker en sagekniv og tilpasser støtten så den passer inntil engelen.

Dekoren er sjokoladekuler fra Special Moments, som jeg fikk i butikken til Cacas, pluss vanlige sølvkuler fra Dr. Oetker.

Se på bildene under og les underteksten for å forstå hvordan disse englene ble laget.

Kjevle deigen rett på underlaget. Ha litt mel på toppen, så henger ikke papirmalen fast. Bruk en trinse/ skarp kniv og skjær ut.
Stek på 200 grader i ca. 10 minutter. I tillegg lagde jeg to rundinger til å plassere englene på
Alle elementene legges på et flatt underlag etter avkjøling. Her prøver jeg å se for meg hvordan jeg vil dekorere..
Marengsvinger er laget etter forholdene: 1 eggehvite veies, gang med 1.5 for å finne sukkermengde. Tegn opp vingene og snu bakepapiret.
Bruk en sprøytepose og lag vinger, tørk i ovnen over lang tid (6-8timer) på ca. 80 grader.
Lag eggehviteglasur og sprøyt først en kant rundt. (Damene hadde først fjes, men det skrapet jeg av. Likte dem bedre uten).
Ta litt eggehviteglasur i en kopp og tilsett litt eggehvite. Da blir glasuren bløtere. Sprøyt på den litt mer flytende glasuren.
Legg på sølvdekor før det stivner. La alt stå til dagen etter.
Sett englene i sammen. Start med å feste hodet. La det stivne. Fest så vingene.
Marengsvingene festet jeg på denne måten…
Sett på støtten bak. Sprøyt på eggehviteglasur under selve engelen også.
Når den første glasuren har satt seg, sprøyt på mer glasur, bare for å forsterke
Erkeengelen..
..og kusina, som er litt mindre i størrelse.
Litt for store for peishylla, men her får du et inntrykk av hvor store de er.

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bollefocaccia med ki..

Deler en liten godbit fra boken min Søt...

Elins iskaffe

Deler denne nyyydelige iskaffen, som hittil kun har...

Cookies med (brun)ba..

Brune bananer blir det støtt. Har mange oppskrifter...

Nektarinterte med ma..

Sommerlig og saftig kake med mandler og nektariner,...

Junisnipper (*kolaka..

Det er ferietid og jeg mangler noe å...