Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Rabarbrasuppe

Den første sommervarmen er her og den får meg til å lengte etter iskald rabarbrasuppe. Drit i fargen, den blir sjelden lekker denne suppa, men smaken! Åh! Noen liker den litt lun. Gjør som du vil, sier jeg. Her har jeg laget dessert-versjonen med en liten dert iskrem oppi. Det trenger den faktisk ikke. Dette er i seg selv SELVE smaken av sommer.

Som nevnt, jeg har laget en dessert. Liker du den litt mindre søt, og vil drikke den som tørstedrikk, bare reduser sukkermengde. Noen tilsetter maisenna eller potetmel for å tykne suppa litt. Jeg kjørte stavmikseren i den og fikk sammen effekt. Den tykner. Det er heller ikke nødvendig. Om den ikke blendes blir den noe tynnere, men estetisk vakrere å se på.

Valgte å lage en liten porsjon (til fire personer). Vil du ha suppa stående som tørstedrikk i kjøleskapet noen dager er det bare å doble oppskriften.

Rabarbrasuppe (4 porsjoner)
250 g vasket rabarbra
125 g sukker
4 dl vann
(frøene fra en halv vaniljestang om du liker det)

Slik gjør du:
1. Vask rabarbra og del i biter. Du behøver ikke å skrelle den.
2. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok i 5-10 minutter.
3. Hell suppen i en beholder. Kjør den sammen med en stavmikser eller sett den rett i kjøleskapet.
4. Serveres kald (eller lun), gjerne med litt iskrem til.


Ha alle ingrediensene i kjelen.
Kok i 5-10 minutter, sånn at rabarbraen koker i stykker.
Hell suppen i en beholder og avkjøl.
….eller kjør den sammen med en stavmikser.
Serveres gjerne med en liten dert vanilje-is. Nydelig sommerdessert!



Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Linda Furdal
    Svar
    Skrevet på10:58, 23. juli 2021

    Denne var nydelig! Så enkelt – så godt!

  • Annette K. Medhus
    Svar
    Skrevet på18:24, 6. juni 2022

    Helt perfekt!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...