Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe

Den første sommervarmen er her og den får meg til å lengte etter iskald rabarbrasuppe. Drit i fargen, den blir sjelden lekker denne suppa, men smaken! Åh! Noen liker den litt lun. Gjør som du vil, sier jeg. Her har jeg laget dessert-versjonen med en liten dert iskrem oppi. Det trenger den faktisk ikke. Dette er i seg selv SELVE smaken av sommer.

Som nevnt, jeg har laget en dessert. Liker du den litt mindre søt, og vil drikke den som tørstedrikk, bare reduser sukkermengde. Noen tilsetter maisenna eller potetmel for å tykne suppa litt. Jeg kjørte stavmikseren i den og fikk sammen effekt. Den tykner. Det er heller ikke nødvendig. Om den ikke blendes blir den noe tynnere, men estetisk vakrere å se på.

Valgte å lage en liten porsjon (til fire personer). Vil du ha suppa stående som tørstedrikk i kjøleskapet noen dager er det bare å doble oppskriften.

Rabarbrasuppe (4 porsjoner)
250 g vasket rabarbra
125 g sukker
4 dl vann
(frøene fra en halv vaniljestang om du liker det)

Slik gjør du:
1. Vask rabarbra og del i biter. Du behøver ikke å skrelle den.
2. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok i 5-10 minutter.
3. Hell suppen i en beholder. Kjør den sammen med en stavmikser eller sett den rett i kjøleskapet.
4. Serveres kald (eller lun), gjerne med litt iskrem til.


Ha alle ingrediensene i kjelen.
Kok i 5-10 minutter, sånn at rabarbraen koker i stykker.
Hell suppen i en beholder og avkjøl.
….eller kjør den sammen med en stavmikser.
Serveres gjerne med en liten dert vanilje-is. Nydelig sommerdessert!



1Kommentar
  • Linda Furdal
    Svar
    Skrevet på10:58, 23. juli 2021

    Denne var nydelig! Så enkelt – så godt!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Eplekake i stor lang..

Flere har etterlyst en stor eplekake, laget i...

Rundstykker med pote..

Har du kokte poteter til overs fra middagen?...

Elins luksus-kjeks

Det er valgdag, og i tilfelle du blir...

Valgets vinner

I forbindelse med at vi snart skal gå...

Smuldrepai med eple

I denne smuldrepaien har jeg brukt en mørdeig...