Rundstykker med søtpotet

Rundstykker med søtpotet

Picture

Var nær ved å forspise meg på disse myke, luftige rundstykkene, som du også kan lage i polarbrød-størrelse eller som vanlig brød.

Super-saftig potetbakst

Å bake med poter er ikke noe nytt, men det er første gang jeg har brukt søtpotet i deigen. Mine søtpoteter var hvite i kjøttet med du kan like gjerne bruke søtpoteten som er oransje i farge.Deigen er klissete og skal være det. Den er vanskelig å forme, det enkleste er å dele den opp i passe store emner og rulle i litt mel. Stekes til de er lett gylne og helles ut av de godt smurte formene for avkjøling med det samme de kommer ut av ovnen.

Potet-rundstykker
500 g kokte søtpoteter (eller vanlige poteter)
3 ½ dl væske (melk eller vann)
20 g gjær
500 g mel
2 ts salt
1 ss lys sirup (eller sukker)

Slik gjør du:
1. Skrell poteter, skjær i terninger og kok helt møre. Avkjøl.
2. Knus potetene med en gaffel og rør sammen med væske og gjær.
3. Vei opp mel og salt i en bolle, hell i potetblandingen. Tilsett sirup.
4. Elt deigen godt og sett den til heving et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse.
5. Bak ut deigen. Den er vanskelig å forme, bruk derfor en muffinsform om du har. Smør formene godt og legg i deigemner på ca. 45-50 gram.
6. La heve ca. 30 minutter før du steker i ovnen på 210 grader i 7-10 minutter.

Picture

5 Kommentarer
  • Skrevet på03:38, 10. november 2014

    Tusen takk for oppskrift. De høres kjempegode ut, så disse vil jeg bake!

  • Maria
    Svar
    Skrevet på04:21, 29. november 2014

    Høres deilig ut, men kan denne feks heves over natta?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på06:06, 29. november 2014

      Ja, all gjærbakst kan heves over natten, du må bare passe på å redusere gjærmengden. Mellom 5 og 10 gram gjær tror jeg holder.

  • Anette
    Svar
    Skrevet på14:04, 28. juni 2015

    Hvor mange kg søtpotet? Ser ut som antallet har forsvunnet i oppskriften.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:32, 28. juni 2015

      1/2 kg skulle det stå – takk for at du sa i fra Anette 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Kanelsnurrer eller k..

Flere har etterlyst en litt større deig enn...

Vannbakkels-svaner

Det er vannbakkels-uke på krem.no og da noen...

Churros

Vannbakkels er tema denne uka, og jeg har...

Saftig formkake med ..

Annonse. Rørosmeieriet har kommet med en nyhet: Økologisk...

Grove gulrotrundstyk..

I dag fristet det å bake noe halvgrovt...