Sitrongranité

Sitrongranité

Picture

Kjøl deg ned med iskald sitron-is

Granité er kanskje et glemt kapittel fra syttetallet, men etter at jeg lagde denne leskende isen med rabarbra litt tidligere i år har jeg fått dilla. 
Trenger du en liten hvilerett, noe som kan renske smaksløkene, er en granité laget av sitron perfekt. Smaken er mektig, men ikke for søt og serveres helst i små glass. Helt nydelig frisk og god, særlig på hete dager.

saften av 2-3 sitroner
100 – 150 g sukker
1.5 dl vann
revet skall av 1 sitron

Denne kan du også lage med saft fra annen frukt og bær, foreksempel rabarbra

Slik gjør du:
1. Vask en av sitronene godt (bruk økologiske) og riv av det ytterste av skallet.
2. Ha alt i en kjele og varm til sukkeret er oppløst.
3. Hell i en beholder og sett i fryseren.
4. Rør i blandingen annenhver time 2-3 ganger (sett på alarm så du ikke glemmer det).
5. Etter siste røring kan graniteen stå i fryseren frem til servering. Skrap av isen med en skje og legg i glass. Serveres omgående.

Picture

Serveres gjerne som hvilerett i små glass. Mektig, ja, men svært forfriskende.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits