Sjokoladekake i stor langpanne

Sjokoladekake i stor langpanne

Mai er måneden for dugnad og fest. Her har jeg laget den beste sjokoladekake i langpanne jeg veit om og ganget den opp så den passer den største langpanna. Du får også et triks som gjør at du bare kan levere kaka på skolen eller i barnehagen uten å tenke på å måtte hente langpanna etterpå.

Det ligger hauger med gjenglemte langpanner og fine fat rundt om i skoler og barnehager. I disse dugnadstider kan det derfor være på plass å dele et nyttig triks! Jeg pleier nemlig å lage et enkelt «kakefat» av papp. Det kan være en pizza-eske, en del på en eske et brus-brett i pappa eller lignende. Kle pappen med folie og legg kaka oppå. Se bilder lenger ned.

Til å pynte kaka har jeg laget mitt eget strøssel. Se hvordan jeg lager det her.

Vil du lage denne kaka i en mindre langpanne? Prøv denne.


Dette er en kake som ikke krever mye av deg. Den steker ferdig å et kvarter og blir saftig og god.

Sjokoladekake i stor langpanne
400 g smør/ margarin
80 g kakao
8 egg
8 dl sukker
400 g hvetemel
​6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Smelt smøret og bland med kakao.
2. Sukker og egg piskes til eggedosis.
3. Hell smør og kakao i eggedosisen.
4. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen (vær forsiktig så du ikke rører for mye).
5. Stekes i stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) på 200 grader varmluft eller over/undervarme midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl. Dra kaka ut av langpanna og over på pappfatet. Stryk på glasur. Se bilder lenger ned på siden.

Glasur:
120 g smør/margarin
550 g melis
ca. 0.75 dl kaffe eller kokende vann
ca. 2-3 ss kakao
Smelt smør/margarin, bland med melis og kakao. Juster med væske til passe konsistens.

Stryk glasuren ut på kaka og pynt gjerne med strøssel.

Pisk luftig eggedosis. Tilsett smeltet smør/margarin og kakao
Rør på sakte fart og rør inn det tørre. Ikke rør for mye

Fordel kakerøra i en stor langpanne. Stek på 200 grader
15 minutter på 200 grader, ferdig!
Klipp til papp, teip gjerne sammen to biter…
Kle med folie, fest gjerne med litt tape under
Legg kaka på det flotte fatet
Ha på glasur og dryss på strøssel
Deles i passe store biter



13 Kommentarer
  • Jeanette Tungesvik
    Svar
    Skrevet på10:30, 14. mai 2022

    Hvor dyp er en tradisjonell language?

  • Jeanette
    Svar
    Skrevet på22:56, 18. mai 2022

    Autocorrect ødela det spørsmålet. Men det var det jeg mente. Takk for svar.

  • Me
    Svar
    Skrevet på10:56, 10. juni 2022

    Hei! Blir denne kaken bedre av å stå et par dager? Eller bør den lages dagen før?

    • Marianne Wahl-Basmo
      Svar
      Skrevet på21:25, 27. august 2022

      Hei, stemmer det at det skal brukes både bakepulver og vaniljesukker i den store langpanne kaken, men bare bakepulver om man lager den i liten langpanne?

  • Kine Nilsen Wallestrand
    Svar
    Skrevet på18:25, 11. juni 2022

    Tips til når man burde smøre på glasuren og skjære opp kaka?

  • Bente Høen
    Svar
    Skrevet på11:36, 12. juni 2022

    6 ts bakepulver… ? Det hørtes veldig mye ut.
    I den lille kaka bruker du bar 3/4 ts. .

  • Skrevet på21:12, 28. september 2022

    Hei! Lagde nettopp denne, og puttet den inn på varmluft 200 grader…. Etter 17 minutter var den svidd i kantene og rå inni. Du har jo så rett i at alle ovner er forskjellig og man må prøve seg frem, Men ergerlig når man oppdager det for sent! Som regel steker jeg kaker på over/undervarme på 175-180 grader, så burde kanskje brukt sunn fornuft. Hvorfor skal akkurat denne kaken tåle 200 grader på varmluft?
    Hilsen litt fortvilet – men fortsatt ganske blid Anne Gro 😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Sarah Bernhardt med ..

Sarah Bernhardt i langpanne har blitt en fast...

Vil du ha et pepperk..

I fjor, rett før jul vant jeg en...

Pepperkakeskåler

Reklame. I samarbeid med Anthon Berg har jeg...

Julekjeks til ost

Blåmuggost med pepperkake er blitt en kjent julekombo....

Budapestrull

Til helgen skal far hylles, og vil du...