Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sjokoladekake i stor langpanne

Sjokoladekake i stor langpanne

Mai er måneden for dugnad og fest. Her har jeg laget den beste sjokoladekake i langpanne jeg veit om og ganget den opp så den passer den største langpanna. Du får også et triks som gjør at du bare kan levere kaka på skolen eller i barnehagen uten å tenke på å måtte hente langpanna etterpå.

Det ligger hauger med gjenglemte langpanner og fine fat rundt om i skoler og barnehager. I disse dugnadstider kan det derfor være på plass å dele et nyttig triks! Jeg pleier nemlig å lage et enkelt «kakefat» av papp. Det kan være en pizza-eske, en del på en eske et brus-brett i pappa eller lignende. Kle pappen med folie og legg kaka oppå. Se bilder lenger ned.

Til å pynte kaka har jeg laget mitt eget strøssel. Se hvordan jeg lager det her.

Vil du lage denne kaka i en mindre langpanne? Prøv denne.


Dette er en kake som ikke krever mye av deg. Den steker ferdig å et kvarter og blir saftig og god.

Sjokoladekake i stor langpanne
400 g smør/ margarin
80 g kakao
8 egg
8 dl sukker
400 g hvetemel
​6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Smelt smøret og bland med kakao.
2. Sukker og egg piskes til eggedosis.
3. Hell smør og kakao i eggedosisen.
4. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen (vær forsiktig så du ikke rører for mye).
5. Stekes i stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) på 200 grader varmluft eller over/undervarme midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl. Dra kaka ut av langpanna og over på pappfatet. Stryk på glasur. Se bilder lenger ned på siden.

Glasur:
120 g smør/margarin
550 g melis
ca. 0.75 dl kaffe eller kokende vann
ca. 2-3 ss kakao
Smelt smør/margarin, bland med melis og kakao. Juster med væske til passe konsistens.

Stryk glasuren ut på kaka og pynt gjerne med strøssel.

Pisk luftig eggedosis. Tilsett smeltet smør/margarin og kakao
Rør på sakte fart og rør inn det tørre. Ikke rør for mye

Fordel kakerøra i en stor langpanne. Stek på 200 grader
15 minutter på 200 grader, ferdig!
Klipp til papp, teip gjerne sammen to biter…
Kle med folie, fest gjerne med litt tape under
Legg kaka på det flotte fatet
Ha på glasur og dryss på strøssel
Deles i passe store biter



5 based on 3 reviews
21 Kommentarer
  • Jeanette Tungesvik
    Svar
    Skrevet på10:30, 14. mai 2022

    Hvor dyp er en tradisjonell language?

  • Jeanette
    Svar
    Skrevet på22:56, 18. mai 2022

    Autocorrect ødela det spørsmålet. Men det var det jeg mente. Takk for svar.

  • Me
    Svar
    Skrevet på10:56, 10. juni 2022

    Hei! Blir denne kaken bedre av å stå et par dager? Eller bør den lages dagen før?

    • Marianne Wahl-Basmo
      Svar
      Skrevet på21:25, 27. august 2022

      Hei, stemmer det at det skal brukes både bakepulver og vaniljesukker i den store langpanne kaken, men bare bakepulver om man lager den i liten langpanne?

  • Kine Nilsen Wallestrand
    Svar
    Skrevet på18:25, 11. juni 2022

    Tips til når man burde smøre på glasuren og skjære opp kaka?

  • Bente Høen
    Svar
    Skrevet på11:36, 12. juni 2022

    6 ts bakepulver… ? Det hørtes veldig mye ut.
    I den lille kaka bruker du bar 3/4 ts. .

  • Skrevet på21:12, 28. september 2022

    Hei! Lagde nettopp denne, og puttet den inn på varmluft 200 grader…. Etter 17 minutter var den svidd i kantene og rå inni. Du har jo så rett i at alle ovner er forskjellig og man må prøve seg frem, Men ergerlig når man oppdager det for sent! Som regel steker jeg kaker på over/undervarme på 175-180 grader, så burde kanskje brukt sunn fornuft. Hvorfor skal akkurat denne kaken tåle 200 grader på varmluft?
    Hilsen litt fortvilet – men fortsatt ganske blid Anne Gro 😊

  • Sofie langstand
    Svar
    Skrevet på22:25, 19. januar 2023

    Helt usmakelig kake.

    • Hanne
      Svar
      Skrevet på20:25, 21. mai 2023

      Min bestefar sa at det Finnes en golden rule in life, if you do not have anything good to say, don’t say it!! Tror den er bra og folle!! 😉 livet er mye hyggeligere nor man ikke kritiserer. Hilsen en stor admirer av Elin❤️

  • Marte
    Svar
    Skrevet på09:04, 15. april 2024

    Veldig fornøyd med denne oppskriften, kjapp og likevel god. Helt topp å ta med på dugnader, barnebursdag ol. Alle travle mammaer burde kjenne til denne:-)

  • Anne
    Svar
    Skrevet på08:15, 28. august 2024

    Jeg skal lage en kake til barnebursdag, men 8-åringen ønsker seg ofte noe «tema» for pynten. Det vil si at glasuren har en eller anne spenstig farge. Kan smørkremen på denne lages uten å tilsette kaffe og kakao, men bare konditorfarge? Eller vil noe viktig av smaken forsvinne da? Eventuelt noe jeg bør tilsette sammen med farge for smakes skyld.

    Et annet alternativ for avansert pynting er vel fondant, men det blir kanskje for søtt her? Vanskelilg å kjevle det tynt nok også syns jeg, så blir så MYE fondant hehe…

  • Hege
    Svar
    Skrevet på10:00, 31. august 2024

    Hei, laget denne i går, når jeg tok den ut av oven så sank den sammen, hva har jeg da gjort feil?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...