Sjokolademarengs

Sjokolademarengs


Lettivint og godt! Har du eggehviter stående kan dette være noe du kan lage.

Jeg er opptatt av det estetiske, det vakre ytre på det jeg lager, men her er jeg rett og slett blottet for nykker.

Sjokolademarengs kan være så bomsete, så brunt, så skjevt og sprekt som det bare vil. Her er det bare vakkert! Er ikke det befriende, så veit ikke jeg.

Dette er gjort på få strakser. Jeg rørte sammen finkornet sukker og eggehvite og lot det stå litt (da løser det seg litt opp). Eventuelt kan du varme det litt. Det gadd ikke jeg, så sukkeret ble ikke fullstendig oppløst under pisking, men PYTT, det gjør ingen verdens ting.

Du kan lage dette med akkurat den marengsen du vil – det enkleste er å veie eggehviten og gange med 1.5. Det tallet du får da er sukkermengden du skal bruke. Bruk det sukkeret du har, men finkornet sukker egner seg best. Det er fordi det løser seg raskere opp under pisking. Melis kan også brukes, da blir resultatet kanskje litt mer kompakt. Pisk eggehvite og dryss i sukker underveis. Pisk til massen er blank og du ikke kan kjenne sukkerkorn mellom fingrene.

Les mer om marengs her

Smeltet sjokolade og marengs må ha omtrent samme temperatur når det skal blandes. IKKE RØR FOR MYE. Et par runder med slikkepotten holder. Så legges alt på en plate ved hjelp av en skje og puttes i ovnen et par timer. Ferdig!

Til alle dere som lurer: disse blir både tørre og seige (pga sjokoladen).

Sjokolademarengs
100 g eggehvite (ca. 3 stk)
150 g (finkornet) sukker
50 g sjokolade

Slik gjør du:
1. Pisk eggehvite til skum, dryss i sukker litt etter litt.
2. Pisk til massen er mjuk, blank og uten sukkerkorn.
3. Smelt sjokolade i mikroovn (15 sekunders intervaller på maks effekt i 2-3 omganger)
4. Rør sjokoladen inn i marengsen med en slikkepott. Rør kun et par ganger for å få fin marmoreffekt.
5. Bruk en skje og sett marengsen på en plate med bakepapir.
6. La stå i ovnen på varmluft 100 grader i ca. 2 timer eller 120 grader over/undervarme i 3 timer (eller til marengsen er tørr).

Jeg lagde en sveitisk marengsvariant og blandet sammen eggehvite og finkornet sukker. Varmes litt for at sukkeret skal løses opp (det gjorde ikke jeg, men). Uansett hvordan du velger å gjøre dette, pisk til du får en bløt, blank marengs.

Smelt sjokolade og rør inn. Bruk en skje og sett på plate. Sett i ovnen på 100 grader (varmluft).

Knasende tørr, seig sjokolade inni…mmmm

Oppbevares tørt og i romtemperatur. Har evig holdbarhet.

7 Kommentarer
  • Marte
    Svar
    Skrevet på12:10, 10. april 2019

    Hei. Kan man bruke kakao i stede for sjokolade?

    • Anne-Grethe Aamaas
      Svar
      Skrevet på07:58, 21. november 2019

      Kan man lage dem sukkerfri?

  • Sanny Schi
    Svar
    Skrevet på14:04, 10. april 2019

    Helsikke!! Disse så helt fantastiske ut! Da er det bestemt, avsted til butikken!

  • kine johannessen
    Svar
    Skrevet på22:30, 27. oktober 2019

    Hvor mange blir det ca. ut ifra oppskriften din? Skal lage til et bursdagsselskap, og vurderer om jeg skal lage dobbelt porsjon 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits