Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Skogsbærdessert med mascarpone

Skogsbærdessert med mascarpone

Julen er over, nyttår står for tur, og jeg har en liten dessert på lur…haha, det rimte!

I dag var det vanskelig å bestemme seg for hva jeg skulle velge å lage som årets nyttårsdessert. Jeg kunne gjort det vanskelig, puttet inn en masse forskjellige elementer, men valget falt på å gjøre dette enklest mulig. Det er fordi jeg kjenner dere.
Mye kan gjøres vanskelig for å imponere, men veit du hva? Mitt mål med krem.no er å få deg til å lykkes med å lage noe som SMAKER godt. Selvfølgelig skal du også få imponere gjestene, men altfor mange legger lista for høyt. Jeg safer heller. Så også i dag. Og du, det skal jammen ikke mye til for å imponere.

Jeg håper du forstår hvor enkelt dette er. Det fine med denne desserten er at det er opp til deg å justere og tilpasse den som du vil. Du kan kjøpe frossen skogsbærblanding. Jeg hadde bringebær og blåbær i fryseren og brukte det. Har du ikke skogsbær? Bruk annen frukt eller bær. Eller hjemmelaget syltetøy. Eller eplemos. Her er det SÅ mye som kan smake godt. Det samme gjelder bunnen jeg har laget, et sukkerbrød med kakao. Vil du heller bruke noe med krønsj, knus litt sjokoladekjeks eller bruk rester av tørre julekaker.

Når du skal lage mascarponekremen kan den fort blir veldig stiv. Pass derfor på at du ikke pisker kremfløten for stiv, den skal være slapp.

Desserten kan godt lages en dag før den skal spises, men dropp gjerne å bruke væsken fra bærene. Kakebunnen går fort i oppløsning…

Jeg lar det være litt opp til deg hvor søt du vil denne desserten skal være. Har vært forsiktig med sukkeret, men jeg vil at du skal smake til sånn du liker det best. Du kan gjerne bruke mer sukker, både i bærene og i kremen.

Skogsbærdessert med mascarpone (til ca. 6-8 personer)
marinerte skogsbær
ca. 400 g skogsbær (bringebær, blåbær, bjørnebær eller andre bær)
5-6 ss sukker (eller mer, om du liker det søtt..)
4-5 ss Grand marnier( kan sløyfes)

bunn
3 egg
75 g sukker
60 g hvetemel
15 g kakao
1 ts bakepulver

​Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis 2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.  3. Stryk ut så du får en litt tykk firkant 4. Stek på temperatur 220 grader, steketid: ca. 5-7 minutter

Mascarponekrem med sitron
3 dl kremfløte
250 g mascarponeost (1 boks)
130-150 g sukker (smak til)
revet skall av 1 hel sitron
ca. 1/2 dl sitronsaft

Pisk kremfløten til bløt krem i en egen bolle. Rør mascarpone sammen med sitonsaft, revet sitronskall og sukker. Tilsett litt av den bløte kremen, rør glatt, før du tilsetter resten av kremfløten.

Montering:
Legg biter av kakebunn nederst i bolle/ porsjonsglass. Legg på bær. La det meste av fruktsaften bli igjen i bollen for at kakebunnen ikke skal gå helt i oppløsning (server den heller ved siden av i en liten mugge). Så et lag krem, gjenta til glasset / bollen er full. Jeg knuste også noen marengs i mellom lagene. Vil du lage pikekyss finner du oppskrift her.

Her ser du stort sett alt jeg brukte for å lage denne desserten. Du velger selv om du vil lage den i en stor glassbolle eller om du vil lage den som porsjonsdessert
Mascarpone er kraftig og mektig. Derfor bruker jeg mye sitron. Det gir friskhet, men er også en smaksforsterker. Sammen med bærene og den myke, lette kakebunnen smaker det perfekt sammen (mener jeg, da)
Til venstre: mascarpone med sukker og sitron, til høyre: bløtpisket kremfløte. Disse to blandes sammen uten å røre for mye.
Bryt opp kakebunnen og legg nederst, legg på bær, så krem..
Du bestemmer selv hvor mye krem du vil bruke…dette holder til en stor bolle.
Godt nyttår! Håper desserten smaker!Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Anette Gåsland
    Svar
    Skrevet på16:34, 30. desember 2019

    Dette så kjempe godt ut, tenkte å prøve dette til nyttår😀 Er det kakao du har på toppen i den store skålen?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...