Snømann-makroner

Snømann-makroner

Snømannen Kalle er en makron fylt med hvit sjokolade som smaker klementin. Det er kanskje for viderekomne å teste ut disse, men du tar vel en utfordring?

Selve makronene er laget med en oppskrift jeg har lagt min elsk på, nemlig denne makronoppskriften. Jeg sprøytet dem ut på frihånd, men vil du være sikker på at alle er like store kan du tegne små, like snømenn på et bakepapir. Snu det når du skal sprøyte ut makronene så ikke farge fra tusj eller penn fester seg.

Mine makroner er ikke perfekte. De blir litt hule og rare, noe som avhenger av flere ting, blant annet eggehviten (hvor ny eller gammel den er). Steketiden drøyde veldig, for jeg ville heller steke til de kunne tas av brettet ute at de hang fast. Det gikk ikke helt lett, så jeg lot brette stå utildekket et døgn på benken. Da vil makronene tørke litt ut. Det gjør ingen ting om de blir helt tørre. Når du får i fyll settes makronene i kjøleskapet et døgn. Da vil de bli myke(re) igjen. Etter at de hadde stått et døgn i kjøleskap pakket jeg dem pent i en boks og la i fryseren. Fine å gi bort som vertinnegave!

Øyne, smil og knapper er sprøytet på med smeltet mørk sjokolade. Jeg bruker små mengder, noe som gjør det litt vanskelig, men det går fint om du har en mikrobølgeovn. Det vanskeligste var å farge sjokoladen jeg brukte til å tegne nese og skjerf med. Smelt sammen hvit sjokolade og farge i mikroovn eller over vannbad (hvis du får til). Jeg brukte veldig små mengder. Enkelte farger reagerte med å gjøre sjokoladen klumpete. Om du ikke får til å farge sjokolade anbefale jeg deg å lage eggehviteglasur. Den er enklere å farge.

Tips til hvordan du hindrer at sjokoladen stivner: putt sprøyteposen i lomma.

Snømannmakroner (ca. 30 halve  totalt 15 stk)
Start med å lage makroner etter denne oppskriften.
De er laget helt uten farge.

Fyll
75 g hvit sjokolade
3-4 ss saft av klementin
revet skall av en klementin (godt vasket)

Dekor
ca. 15 g mørk sjokolade
ca. 10 g hvit sjokolade tilsatt konsentrert oransje farge (enten gelefarge eller pulver)
ca. 10 g hvit sjokolade tilsatt konsentrert rød farge (enten gelefarge eller pulver)
Tips: Putt de små posene med sjokolade i lomma, så stivner de ikke.
Eller lag eggehviteglasur (du finner oppskrift her) som du farger.
Fylles i sprøyteposer 

Slik gjør du:
1. Lag makronmassen som beskrevet her
2. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut ca- 30 like store snømenn på et bakepapir eller et teflonunderlag.
Dunk platen hardt i bordet for å fjerne luftbobler. La brettet stå 15-20 minutter på benken før du steker.
3. Stek (gjerne flere brett) på varmluft 140 grader i 15-25 minutter.
4. Fyll: Smelt sjokolade sammen med klementinsaft og revet skall av klementin. Bruk en mikroovn eller smelt over vannbad. Sett kjølig til det begynner å tykne.
5. Når fyllet er stivt nok til å kunne sprøyte, ha over i en sprøytepose og sprøyt på den ene halvdelen av snømannen.
6. Dekorer den andre halvdelen med smeltet mørk sjokolade

Sprøyt ut massen på et bakepapir eller et teflonunderlag (som her).

Sånn ser mine ut. De ble ikke like store alle sammen, men jeg fikk alle til å passe!

Etter steking lot jeg makronene stå på benken til dagen etter for at de skulle tørke ut enda mer.

Fyllet er laget av hvit sjokolade tilsatt revet skall av klementin og saft av en halv klementin.

Smelt og farg sjokolade. Ha i sprøyteposer og dekorer.

Lag fyllet og sett det kjølig til det begynner å blir stivt. Pass på at det er stivt nok når du sprøyter det på .

Legg på den dekorerte makronen. Sett i kjøleskap et døgn, så blir de akkurat passe myke.

 

Smaken ble veldig god, litt jul og litt vinter på samme tid.

 

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...