Din handlekurv er tom.
Snøstjerne-cookies
Jeg har bakt noen dekorative (og veldig gode!) småkaker der jeg har brukt en veldig søt utstikker – en liten snøstjerne. Utstikkerne selger jeg i butikken min – og er et sett på 5 stk
Dette er enkelt! Kna sammen en mørdeig, tilsett litt revet klementinskall (om du liker smaken av klementin) stikk ut og stek. Til å legge sammen – og til å stryke på siden har jeg laget en eggehviteglasur. Deretter er de rullet i norsk perlesukker. De ble SÅ fine – og smakte veldig godt. Kakene er holdbare i mange, mange uker, og kan oppbevares i tett boks.
Jeg lagde halv porsjon, så ikke bli forvirret over at min deig er så liten.
Disse er laget over samme lest som fjorårets cookieman-cookies
Snøstjerne-cookies Blir ca. 18-20 stk
200 g smør eller margarin
100 g melis
revet skall av 2 små klementiner (valgfritt)
300 g hvetemel
2 ss kaldt vann
Slik gjør du:
1. Pisk romtemperert smør og melis lyst og luftig.
2. Tilsett vann, revet skall av klementin og mel, og kna deigen sammen. Ikke bland for mye.
3. Legg deigene kjølig i en halvtimes tid.
4. Kjevle ca. 1.5-2 mm tykt og stikk ut rundinger ca. 6 cm i diameter. Legg på plate med bakepapir eller silikonmatte. Stikk ut snøstjerner
5. Sett gjerne plata kaldt et kvarter før steking (ikke veldig viktig, men gjør at de ikke flyter ut). Stekes på 170 grader (varmluft), midt i ovnen, til de har gyllen farge (10-15 minutter).
6. Lag eggehviteglasur og stryk på et ganske tykt lag midt på en hel bunn. Legg på en snøstjerne-cookie. Stryk eggehviteglasur på kanten av kakene og dypp i perlesukker.
Eggehviteglasur
1 eggehvite (30 g)
ca. 180 g siktet melis
3-4 dråper sitronsaft
Sikt melis og rør sammen med eggehviten. Sett inn kun en av vispene i en håndmikser og pisk til du har en hvit seig masse. Du kan også bruke en vanlig tresleiv (da må du røre ekstra kraftig og lenge). Tilsett mer melis (eller eggehvite) for å få rett konsistens. Ha i sitrondråper til slutt (eller en annen form for syre, for eksempel noen dråper eddik). Legg en våt klut over bollen for at det ikke skal dannes skorpe på glasuren.

Ingrediensene til mørdeigen. Jeg starter med å piske opp smør/margarin og melis, du kan også bare kna alle ingrediensene sammen med hånden.

















Thomas Warolin Våge
Det står at sukker og smør skal piskes. Men det står melis i oppskriften? 🤔
Elin Krem.no
Jeg har rettet det nå, fint du sa i fra. Det går helt fint å bruke sukker også 😉