Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 49,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Snøstjerne-cookies

Snøstjerne-cookies

Jeg har bakt noen dekorative (og veldig gode!) småkaker der jeg har brukt en veldig søt utstikker – en liten snøstjerne. Utstikkerne selger jeg i butikken min – og er et sett på 5 stk
Dette er enkelt! Kna sammen en mørdeig, tilsett litt revet klementinskall (om du liker smaken av klementin) stikk ut og stek. Til å legge sammen – og til å stryke på siden har jeg laget en eggehviteglasur. Deretter er de rullet i norsk perlesukker. De ble SÅ fine – og smakte veldig godt. Kakene er holdbare i mange, mange uker, og kan oppbevares i tett boks.

Jeg lagde halv porsjon, så ikke bli forvirret over at min deig er så liten.

Disse er laget over samme lest som fjorårets cookieman-cookies

Snøstjerne-cookies Blir ca. 18-20 stk
200 g smør eller margarin
100 g melis
revet skall av 2 små klementiner (valgfritt)
300 g hvetemel
2 ss kaldt vann

Slik gjør du:
1. Pisk romtemperert smør og melis lyst og luftig.
2. Tilsett vann, revet skall av klementin og mel, og kna deigen sammen. Ikke bland for mye.
3. Legg deigene kjølig i en halvtimes tid.
4. Kjevle ca. 1.5-2 mm tykt og stikk ut rundinger ca. 6 cm i diameter. Legg på plate med bakepapir eller silikonmatte. Stikk ut snøstjerner 
5. Sett gjerne plata kaldt et kvarter før steking (ikke veldig viktig, men gjør at de ikke flyter ut). Stekes på 170 grader (varmluft), midt i ovnen, til de har gyllen farge (10-15 minutter).
6. Lag eggehviteglasur og stryk på et ganske tykt lag midt på en hel bunn. Legg på en snøstjerne-cookie. Stryk eggehviteglasur på kanten av kakene og dypp i perlesukker.

Eggehviteglasur
1 eggehvite (30 g)
ca. 180 g siktet melis
3-4 dråper sitronsaft

Sikt melis og rør sammen med eggehviten. Sett inn kun en av vispene i en håndmikser og pisk til du har en hvit seig masse. Du kan også bruke en vanlig tresleiv (da må du røre ekstra kraftig og lenge). Tilsett mer melis (eller eggehvite) for å få rett konsistens. Ha i sitrondråper til slutt (eller en annen form for syre, for eksempel noen dråper eddik). Legg en våt klut over bollen for at det ikke skal dannes skorpe på glasuren.

Ingrediensene til mørdeigen. Jeg starter med å piske opp smør/margarin og melis, du kan også bare kna alle ingrediensene sammen med hånden.

Pakk deigen inn og legg kjølig en halv times tid.

Kjevle ut deigen ca. 1.5 mm og stikk ut rundinger.

Stikk ut snøstjerner av halvparten.

Settes midt i ovnen i ca. 170 grader varmluft, 175 grader over/undervarme. Stek i 12-15 min

…da ser de sånn ut.

Lag eggehviteglasur, sikt melis.

Stryk på glasur og sett på topp.

Påfør glasur på kanten og rull i perlesukker.

Kakene må gjerne få tørke i romtemperatur en dag før de puttes i boks.

 

Dekorative og veldig gode småkaker som gjør seg godt på et julebord!


5 based on 1 reviews
2 Kommentarer
  • Thomas Warolin Våge
    Svar
    Skrevet på18:10, 20. november 2025

    Det står at sukker og smør skal piskes. Men det står melis i oppskriften? 🤔

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Snøstjerne-cookies

Jeg har bakt noen dekorative (og veldig gode!)...

Prinsesstårta

  Prisnesstårta trender i USA, og dere har...

Spøkelser (kakemenn..

  Spiselige spøkelser til Halloween! Liker du kakemenn?...

Vaniljeboller

Søte, mjuke boller med hint av vaniljesmak. Høres...

Pumpkin spice cake

Høsten byr på saftige krydderkaker, og dette er...