Din handlekurv er nå tom!
Spøkelser og heksehatter av marengs
Halloween er få dager unna og har du lyst til å lage noe gøy, lag marengs, eller pikekyss. Av dem kan du lage både heksehatter og små spøkelser. Vanskelig? Ikke særlig. I hvert fall ikke spøkelsene.
Det kan lønne seg å starte med pikekyssene i god tid, de trenger en hel dag (eller natt) i ovnen for å tørke skikkelig. Sett ovnen på 80 grader og la pikekyssene stå til de er tørre inni (6-8 timer). Etter det kan du skru av ovnen og sette en sleiv i døråpningen. La marengsen stå til ovnen er kald.
At de er litt myke inne går fint. De vil tørke helt etter noen dager. Marengs kan gjerne stå uinnpakket i romtemperatur.
Til å pensle mariekjeks og marengs og til å lage øyne til spøkelsene har jeg brukt vanlig mørk sjokolade, sånn billig type. Den er litt fast i fisken, derfor tilsatte jeg litt delfiafett. Har du ikke delfiafett kan du også bruke smør.
Marengs (ca. 10 store og 10-15 små)
65 g eggehvite
100 g finkornet sukker
1. Pisk opp eggehviten med en håndmikser. Tilsett sukker litt etter litt. Pisk til massen er blank, glatt og til fast marengs.
2. Ha marengsen i en sprøytepose med en stor glatt tyll (en sprøytetut med glatt åpning – se bilde under). Lag topper.
3. Tørk marengsen i ovnen på ca. 80 grader i 6-8 timer, til den er tørr inni.
Spøkelser:
Du trenger ca. 15 g sjokolade og en pose.
Smelt ca. 15 g sjokolade, enten over vannbad eller i en mikroovn. Ha sjokoladen over i en pose, enten av plast, eller lag en sprøytepose i papir . Klipp et lite hull i posen.
Lag to øyne og en munn.
Heksehatter (10 stk):
Du trenger 10 stk mariekjeks,
70 g lys eller mørk sjokolade
evt. litt delfiafett eller smør
ca. 50-60 g marsipan (evt. farge)
Smelt ca. 70 g sjokolade (om du velger lys eller mørk bestemmer du selv) i mikroovn eller over vannbad.
Er den fast, tilsett ca. 10 gram delfiafett eller smør.
Pensle 10 stk mariekjeks med sjokolade. Sett på marengstopper og pensle dem også med sjokolade.
Ta ca. 50 g marsipan og evt. farg den i ønsket farge. Kjevle den tynt (bruk melis over og under) og skjær ut hattebånd. Legg båndene rundt kanten av marengsen. Skjær ut hvite spenner som du setter på.
Se bilder på hvordan jeg har gjort dette her:
B
Du er utrolig flink! Spøkelser skal jeg prøve å bake. Det burde jeg få til.
God helg!
Berit Karin A. BJØRGE
Hei!
Jeg har din bok «alle kan bake». Har laget kransekakedeigen og er i ferd med å lage Sarah Bernhard med kransekake massen. Kremen som består av 3dl kremføte og 100 g. Mørk kokesjomolade strever jeg med. Jeg har gjort som du beskriver allikevel blir ikke kremen stiv nok. Er det noe som mangler i oppskriften eller…
Med vennlig hilsen Berit
Elin Krem.no
Nei, ingen ting mangler. Den må piskes opp, akkurat som en vanlig kremfløte. Hvis den ikke blir stiv har den ikke stått lenge nok. Trenger minimum 4 timer i kjøleskapet, eller la den stå til dagen etter.