Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Spøkelser og heksehatter av marengs

Spøkelser og heksehatter av marengs

Halloween er få dager unna og har du lyst til å lage noe gøy, lag marengs, eller pikekyss. Av dem kan du lage både heksehatter og små spøkelser. Vanskelig? Ikke særlig. I hvert fall ikke spøkelsene.

Det kan lønne seg å starte med pikekyssene i god tid, de trenger en hel dag (eller natt) i ovnen for å tørke skikkelig. Sett ovnen på 80 grader og la pikekyssene stå til de er tørre inni (6-8 timer). Etter det kan du skru av ovnen og sette en sleiv i døråpningen. La marengsen stå til ovnen er kald.

At de er litt myke inne går fint. De vil tørke helt etter noen dager. Marengs kan gjerne stå uinnpakket i romtemperatur.

Til å pensle mariekjeks og marengs og til å lage øyne til spøkelsene har jeg brukt vanlig mørk sjokolade, sånn billig type. Den er litt fast i fisken, derfor tilsatte jeg litt delfiafett. Har du ikke delfiafett kan du også bruke smør.

 

Marengs (ca. 10 store og 10-15 små)
65 g eggehvite
100 g finkornet sukker

1. Pisk opp eggehviten med en håndmikser. Tilsett sukker litt etter litt. Pisk til massen er blank, glatt og til fast marengs.
2. Ha marengsen i en sprøytepose med en stor glatt tyll (en sprøytetut med glatt åpning – se bilde under). Lag topper.
3. Tørk marengsen i ovnen på ca. 80 grader i 6-8 timer, til den er tørr inni.

Spøkelser:
Du trenger ca. 15 g sjokolade og en pose.
Smelt ca. 15 g sjokolade, enten over vannbad eller i en mikroovn. Ha sjokoladen over i en pose, enten av plast, eller lag en sprøytepose i papir . Klipp et lite hull i posen.

Lag to øyne og en munn.


Heksehatter (10 stk):
Du trenger 10 stk mariekjeks,
70 g lys eller mørk sjokolade
evt. litt delfiafett eller smør
ca. 50-60 g marsipan (evt. farge)

Smelt ca. 70 g sjokolade (om du velger lys eller mørk bestemmer du selv) i mikroovn eller over vannbad.
Er den fast, tilsett ca. 10 gram delfiafett eller smør.
Pensle 10 stk mariekjeks med sjokolade. Sett på marengstopper og pensle dem også med sjokolade.
Ta ca. 50 g marsipan og evt. farg den i ønsket farge. Kjevle den tynt (bruk melis over og under) og skjær ut hattebånd. Legg båndene rundt kanten av marengsen. Skjær ut hvite spenner som du setter på.

Se bilder på hvordan jeg har gjort dette her:

Start med å piske opp eggehviten i en helt ren bolle.
Tilsett sukkeret litt etter litt.
Marengsen skal være fast og blank.
Sprøyt ut topper. Sett i ovnen på ca. 80 grader og la tørke i 6-8 timer.
Smelt sjokolade og pensle kjeks.
Etter at hattene er penslet, lag spøkelser av resten av marengsen.
Noen store og noen små..
Evt. farg marsipan og lag hattebånd og..
…spenner. De spennene var ikke så lett å få til, men de får gå.
Hatter og spøkelser av marengs. Fikk du lyst til å prøve?

 

Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • B
    Svar
    Skrevet på12:46, 29. oktober 2021

    Du er utrolig flink! Spøkelser skal jeg prøve å bake. Det burde jeg få til.
    God helg!

  • Berit Karin A. BJØRGE
    Svar
    Skrevet på11:36, 16. november 2021

    Hei!
    Jeg har din bok «alle kan bake». Har laget kransekakedeigen og er i ferd med å lage Sarah Bernhard med kransekake massen. Kremen som består av 3dl kremføte og 100 g. Mørk kokesjomolade strever jeg med. Jeg har gjort som du beskriver allikevel blir ikke kremen stiv nok. Er det noe som mangler i oppskriften eller…
    Med vennlig hilsen Berit

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...