Din handlekurv er nå tom!
Søt maibakst med vanilje og blåbær
Bolleflagg og snurrer til maifesten
Ettersom vi har bursdag i starten på mai lagde jeg en liten vri på bollefocacciaen og lagde et bolleflagg. Hurra! Vaniljekremen har en tendens til å flyte over blåbærene, men sprøyter du den litt på siden så kan du sikkert lykkes bedre enn meg.
Så måtte jeg bare ta med den fantastiske skapningen kalt bollefocaccia sånn helt på tampen. En slager!
|
|
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
Vil du lage vaniljekremen selv? Du finner den her: Vaniljekrem
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett kald eller lett lunken melk og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 5-6 minutter.
3. Deigen eltes godt (totalt ca. 10 minutter) til den er smidig. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time) knas den utover en smurt, stor langpanne (42×29 cm).
6. For Bollefocaccia – eller bolleflagg: Lag groper med fire fingre og sett til heving et lunt sted (gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann) ca. en halv time. Etter en halv time, trykk gropene ned igjen og fyll i med vaniljekrem og blåbær. (For snurrer – se bilder under)
7. La heve i ca. 30 minutter til. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du evt. drysser på litt perlesukker og steker av på nest nederste rille ca. 220 grader i 7-10 minutter.
Du kan også gå direkte til BOLLEFOCACCIA
|
|
|
|