Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Thestokker

Thestokker kan best sammenlignes med biscotti før de tørkes for andre gang. Litt sprø, ikke fullt så harde. Så dro jeg på litt ekstra med kardemommen, selvfølgelig, haha!

En håndskrevet oppskrift i en kokebok etter mormor fanget interessen min. Mye på grunn av krydderet som skulle brukes: Kardemomme. Jeg prøvde å google for å se hvordan de så ut, men fant ingen ting på nett. Derfor bestemte jeg meg for å skjære dem sånn vi skjærer brune pinner.

Etter min mening er de litt i søteste laget. Du kan godt redusere litt på sukkermengde hvis du ønsker. Så tenkte jeg at det sikkert ville smake godt med litt revet sitronskall i tillegg. Eller bare sitron – ikke kardemomme. Altså, som du skjønner – det er bare fantasien som setter grenser for hvilken smak du vil putte i.

Oppskriften sto oppgitt i kopper, derfor har jeg brukt mormors gamle kaffekopp når jeg har gjort om målene. Den er ikke stor, men sånn var det på den tiden. Kaffekoppene var ikke bøtter, sånn som nå 😉


Thestokker (2 stenger)
1 egg
125 g sukker
100 g smeltet smør
175 g hvetemel
75 g potetmel
1.5 ts kardemomme (jeg brukte 2 ts grovmalt)
1 ts hornsalt (hjortetakksalt)

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og egg.
2. Bland sammen det tørre i en bolle. Rør godt, sånn at hevemiddel fordeler seg godt.
3. Hell i smeltet smør i eggedosisen.
4. Tilsett det tørre og bland, sånn at det såvidt går sammen (skal ikke arbeides mye).
5. Fordel deigen på to stenger som klemmes ut på plate med bakepapir.
6. Stek midt i ovnen på ca. 180 grader i ca. 15 minutter (varmluft). Bruker du over/ undervarme – stek litt lenger.
7. Stengene tas over på fjøl og skjæres mens de er lunkne.
8. Oppbevares tørt og i romtemperatur (for eksempel en kakeboks).

Jeg veier opp alt og røre ut hjortetakksalt i melet. Bland godt.
Jeg brukte vispene hele tiden, ikke kjør for mye, det skal bare gå sammen.
Fordeles på plate i to stenger.
Sånn ser de ut etter steking.
Skjæres mens de enda er litt varme.
Norske biscotti? Porøse, søte kaker som smaker av kardemomme.




Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...