Tilslørt multedessert

Tilslørt multedessert

Picture

Dessert med smak av gyllen sol

Nydelig multedessert laget med multesyltetøy og havreflarn. Saken er laget for VGs matsatsing godt.no.

Jeg elsker å plukke multer. Sola steiker, kleggen biter og myra svupper under støvlene. Og der – DER ligger et rødt-oransj teppe foran meg. Å finne en helt urørt multemyr full av gylne perler kan rett og slett utløse hjerteklapp, og kan sammenlignes med å ha funnet det reneste gull.  I denne desserten har jeg forsøkt å finne smaker som harmoner med hverandre. Den litt ville, skarpe multesmaken passer fint sammen med smak av smørkaramell fra de sprø havrekakene. Knasende sprø havreflarn, multer og bløtpisket krem gjør dette til en knasende god dessert.


Tilslørt multedessert

Antall personer: 4

1/3 l kremfløte
2 ss sukker
2 dl multer/ multesyltetøy
6 knuste havreflarn

Slik gjør du:

1. Pisk kremfløte tilsatt sukker til slapp krem.

2. Legg et lag knuste havreflarn i bunnen.

3. Så et par skjeer med multer.

4. Dekk multene med et tynt lag krem.

5. Det hele gjentas til dessertglasset er fylt.

Oppskrift på havreflarn finner du her.

Picture

Picture

Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Skrevet på14:48, 19. desember 2013

    Det så og hørtes fristende ut !!
    Denne skal prøves 😉

  • Debra Mortén
    Svar
    Skrevet på12:51, 16. desember 2016

    Hvor mange timer kan disse stå i kjøleskapet før de smelter?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:33, 16. desember 2016

      Hei Debra. De tåler 4-5 timer, minst. Legg på dekoren på toppen ved servering.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...