Tilslørt multedessert

Tilslørt multedessert

Picture

Dessert med smak av gyllen sol

Nydelig multedessert laget med multesyltetøy og havreflarn. Saken er laget for VGs matsatsing godt.no.

Jeg elsker å plukke multer. Sola steiker, kleggen biter og myra svupper under støvlene. Og der – DER ligger et rødt-oransj teppe foran meg. Å finne en helt urørt multemyr full av gylne perler kan rett og slett utløse hjerteklapp, og kan sammenlignes med å ha funnet det reneste gull.  I denne desserten har jeg forsøkt å finne smaker som harmoner med hverandre. Den litt ville, skarpe multesmaken passer fint sammen med smak av smørkaramell fra de sprø havrekakene. Knasende sprø havreflarn, multer og bløtpisket krem gjør dette til en knasende god dessert.


Tilslørt multedessert

Antall personer: 4

1/3 l kremfløte
2 ss sukker
2 dl multer/ multesyltetøy
6 knuste havreflarn

Slik gjør du:

1. Pisk kremfløte tilsatt sukker til slapp krem.

2. Legg et lag knuste havreflarn i bunnen.

3. Så et par skjeer med multer.

4. Dekk multene med et tynt lag krem.

5. Det hele gjentas til dessertglasset er fylt.

Oppskrift på havreflarn finner du her.

Picture

Picture

3 Kommentarer
  • Skrevet på14:48, 19. desember 2013

    Det så og hørtes fristende ut !!
    Denne skal prøves 😉

  • Debra Mortén
    Svar
    Skrevet på12:51, 16. desember 2016

    Hvor mange timer kan disse stå i kjøleskapet før de smelter?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:33, 16. desember 2016

      Hei Debra. De tåler 4-5 timer, minst. Legg på dekoren på toppen ved servering.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bollefocaccia med ki..

Deler en liten godbit fra boken min Søt...

Elins iskaffe

Deler denne nyyydelige iskaffen, som hittil kun har...

Cookies med (brun)ba..

Brune bananer blir det støtt. Har mange oppskrifter...

Nektarinterte med ma..

Sommerlig og saftig kake med mandler og nektariner,...

Junisnipper (*kolaka..

Det er ferietid og jeg mangler noe å...