Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Tropisk aroma

Kaken jeg elsker å hate. På bildet ser du latmannsversjonen der jeg har blandet kakao inn i kakerøren. Følger du fremgangsmåten, finner du ut hvordan du lager den perfekt marmorert.

Dette er en oppskrift hentet fra boken min Alle kan bake (derfor ingen trinn for trinn bilder), MEN det er og nøyaktig samme oppskrift som den jeg har laget i langpanne (der kan du se trinn for trinn-bilder).

Selv liker jeg ingen av dem (haha) men hvis jeg skulle velge ville jeg nok valgt den som er laget i langpanne, fordi den har kortere steketid. Det gjør den saftigere.

Tropisk aroma (22 cm form)
220 g smør/margarin
3 dl sukker
4 egg
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts revet muskatnøtt
2 dl melk + 2 ss melk
3 ss kakao

SJOKOLADEKREM
75 g smør
375 g melis
4 ss kaffe
1 1/2 ss kakao

Pynt: Geletopper
(geletoppene på bildet er dessverre ikke å få kjøpt lenger)


SLIK GJØR DU
1. Bunnen: Rør romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt.
4. Ta av 1/3 av massen og rør inn kakao sammen med 2 ss melk.
5. Massen fordeles i en springform på 22–24 cm. Legg på klatter av kakaorøren og dra en pinne igjennom, slik at det blandes noe.
6. Stek på ca. 180 grader. Trenger 25–35 minutter.
7. Avkjøl kaken og del den i to (om du ønsker et lag med krem i kaken).
8. Sjokoladekremen: Rør sammen siktet melis, kakao og rom[1]temperert smør. Tilsett lunken kaffe (juster om du trenger å tilsette litt mer) og rør til du har en glatt glasur. Fordel sjokoladekremen mellom de to lagene og på utsiden av kaken.

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...