Verdens enkleste Key lime pie

Sponset / Verdens enkleste Key lime pie

Picture

Bare å røre sammen, er laget på tre ingredienser, smaker supergodt!

Sponset innlegg: Jeg har inngått samarbeid med Tørsleffs, og i dag har jeg lyst til å rope høyt om dette fantastiske produktet: Tørsleffs kondenserte melk (søtet). Eller melke-krem, som jeg velger å kalle det. Av denne herlige, søte kremen har jeg rørt sammen verdens enkleste og lekreste kake: Key lime pie. Oppskriften finner du på boksen.

Picture

Kondensert melk, sier du – hva er det? Det er melk som har kokt inn og blitt til en tykk krem. Tørsleffs kondenserte melk er også tilsatt sukker. Kondensert melk, slik vi kjenner den er ikke tilsatt sukker og har også en helt annen konsistens. Derfor sier jeg ofte “melkekrem” når vi snakker om søtet, kondensert melk. Legg den i en kasserolle full med vann og kok i noen timer, og du fåren fantastisk karamellkrem (dulce de leche). 

Men over til kake-herligheten. Som de fleste kanskje har lagt merke til har jeg droppet laget med pisket krem på toppen. Mange bruker også marengs. Det er rett og slett fordi jeg syntes denne varianten smaker helt utmerket uten. Den søte melkekremen med lime behøver ikke nødvendigvis noe mer til. Men det er smak og behag. Kjør gjerne på med krem eller marengs om du vil.

Du får kjøpt søtet kondensert melk fra Tørsleffs på ICA Supermarked og i store Coop Megabutikker.

Les mer om Tørsleffs produkter her


Picture

Tørsleffs Key lime pai 

300 g havrekjeks (eks. digestive eller Bixit)
100 g smør
valgfritt:
1 ts Tørsleffs vaniljesukker
1 ts kanel

1 boks Tørsleffs kondenserte melk, søt
4 eggeplommer
1 dl ferskpresset limesaft (Du trenger 2-3 stk)

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en mikser. Tilsett smak og smelt smør. Bland godt sammen til du har en kornete masse og klem den ut i en form (22-24 cm).
2. Sett formen i ovnen på 200 grader i ca. 5 minutter.
3. Rør sammen kondensert melk, eggeplommer og limejuice (ikke pisk, barer rør).
4. Hell blandingen i den helt avkjølte formen.
5. Sett i kjøleskap et par-tre timer før den skal spises. Dekoreres med limeskiver og eventuelt pisket krem.

Hva du skal bruke eggehvitene til? Kanskje til disse glutenfrie sjokoladecookisene?

Picture

Picture

Picture

36 Comments
  • Charlotte
    Reply
    Posted at 09:27, 1. September 2014

    Nam! Jeg elsker kaker/paier basert på søt kondensert melk. Gleder meg allerede til å lage gresskarpai og søtpotetpai senere i høst. Men: Kan man bruke hele egg? Det gjør jeg i gresskarpaien.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:45, 1. September 2014

      Hei Charlotte, du kan gjerne bruke hele egg, da trenger du bare et par. Men jeg anbefaler deg å bruke eggeplommer. Da får du en fantastisk silkemyk konsistens 🙂

      • Charlotte
        Reply
        Posted at 12:15, 1. September 2014

        Takk! 🙂

  • Margrethe
    Reply
    Posted at 11:52, 1. September 2014

    Åh, den paien så herlig god ut! Det er alltid bonus at den er enkel å lage. Nesten fristende å lage den idag 😀

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:44, 1. September 2014

      Kunne ikke vært mer enig Margrethe – lettvint kake som smaker godt – ja takk!

  • Christian
    Reply
    Posted at 07:02, 12. September 2014

    Bare synd man ikke får Key Limes her i norge 🙁

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 07:30, 12. September 2014

      Her trengs det litt folkeopplysning Christian, vennligst forklar. Hva er forskjellen?

      • Posted at 04:26, 1. February 2015

        Hei.
        Den limen vi får kjøpt her i Norge er ikke den limen de dyrker i Key West og på the Keys som brukes i Key Lime pie orginalt. Den de dyrke på the Keys here Citrus aurantiifolia den har tynnere skall, mindre frukter og er mere aromatisk og syrlig. Dn smaker ikke det samme som den vi få i Norge.
        Den vi har i Norge er en annen art som heter Citrus latifolia kalt Persian lime.
        Tenker det er Christian refererte til.

      • Hans Nilsen.
        Reply
        Posted at 06:09, 8. March 2017

        Key Limes vokser i Florida, Texas, California, Mellom- og Søramerika.
        Den er mindre og har sterkere smak og aroma enn den som selges i Norge.
        For mer informasjon, søk på Key Lime. (engelsk tekst)

    • Posted at 20:48, 27. September 2018

      Ja, jeg vet! Hadde vært fint om Meny kunne tatt det inn! Derfor er jeg så innmari fornøyd med at jeg har funnet Key Limes her i Florida, de blir med meg hjem i kofferten i morgen 🙂

  • Maritza
    Reply
    Posted at 17:22, 17. September 2014

    Dette ser veldig godt ut. Men, blir det godt med rå egg i? Blir de “kokt” i lime juicen?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 01:43, 18. September 2014

      Hei Maritza.Limejuicen har en viss effekt på eggeplommene og gjør at de “stivner”. Det smaker ikke rå egg. Dette blir på samme måte som å lage eggedosis eller fromasj, der man også bruker rå egg og eggeplommer.

  • Ann C.
    Reply
    Posted at 04:50, 16. January 2015

    Denne ser helt fantastisk ut!
    Hvor lang tid i forveien kan paien lages? Dagen før? To dager før?
    Hvis jeg velger å ha krem oppå. Hvor mye fløte bør jeg piske?
    Og til slutt: TAKK for at du ikke skriver “saften av tre lime” men angir saften i volum! Jeg ødela en gang en kake da mine sitroner var svært saftige og kaka ble for sur.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 06:40, 16. January 2015

      Denne kan godt lages en dag i forveg, gjerne to (pakk inn i plast). Krem på toppen blir smaskens, du klarer deg med 2 dl.

      • Ann C.
        Reply
        Posted at 09:28, 16. January 2015

        Perfekt!
        Da blir denne “voksenkake” i lillegutts toårsfest neste uke.
        God helg!

  • lisa veronica meneses
    Reply
    Posted at 08:32, 28. January 2015

    Hei! Går det ann å bruke vikingmelk? Det er tydeligvis det eneste man får tak i her i Tromsø…

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:16, 28. January 2015

      Hei Lisa, nei, den kondenserte melken må være søtet. Har du prøvd på Ica eller Mega-butikk?

    • Liv
      Reply
      Posted at 15:22, 29. January 2018

      Å neida. Vi bruker Tørsleffs c søtet kondensert melk og har kjøpt den på ob’s, Spar og EideHandel

  • Lisa Veronica Meneses
    Reply
    Posted at 06:42, 29. January 2015

    ok, takk. Vi har ikke coop mega i Tromsø men skal prøve meg på ica =)

  • Ann C.
    Reply
    Posted at 03:35, 10. February 2015

    Paien ble en stor suksess! Jeg laget den to dager i forveien og oppbevarte den i kjøleskapet. Pyntet med pisket krem samme dag som den skulle serveres. 2 dl ble akkurat passe.
    Mine limer var usedvanlig tørre, så det var bra at jeg hadde kjøpt 4 stk. Jeg fikk skviset ut akkurat 1 dl juice fra fire lime. Neste gang tilsetter jeg kanskje litt revet limeskall for å få mer limesmak. Revet limeskall er sikkert også fint som pynt på toppen.
    Jeg skal garantert lage denne paien flere ganger. Den er veldig lett å lage, og smaker veldig godt. Det er lett å imponere gjestene med denne! 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 04:31, 10. February 2015

      Takk for utførlig og flott kommentar Ann C – glad den falt i smak 🙂

  • Nina
    Reply
    Posted at 06:27, 12. February 2015

    Hei! Så fott blogg, du har. Tenkte jeg skulle lage denne paien på mandag. Hvor mye er 1. boks kondensert melk (hvor mange ml., dl. el. g.)?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 06:38, 12. February 2015

      Hei Nina – tusen takk 🙂 den inneholder ca. 400g

  • Marit
    Reply
    Posted at 10:16, 14. April 2015

    Hei. Tror du det er godt med en slags sjokoladebunn her? For eksempel bruke safarikjeks eller liknende?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:26, 14. April 2015

      Ja, kjempegodt. Eller oreo….

  • Roberta
    Reply
    Posted at 03:13, 1. May 2015

    Hi, I’m sorry for writing in English, but I don’t feel comforble writing in Norwegian, even though I understand it.
    In Brazil we also make this pie and we usually use only condensed milk and lime juice, no egg yolks in the cream and it tastes good too. If someone is afraid of using raw eggs, it will work fine. Another nice tip is mixing the condensed milk, lime juice and egg yolks in the mixer, so the cream will become fluffy!

    • Roberta
      Reply
      Posted at 03:25, 1. May 2015

      I said to put the ingredients in the mixer but it’s actually in the blender, sorry! 🙂

      • Pastry chef Elin
        Reply
        Posted at 04:39, 1. May 2015

        Thanks Roberta, so nice of you to share!

  • Siri Karine Skjæveland
    Reply
    Posted at 07:52, 7. August 2015

    Kan man lage en erstatning for kondensert melk? Her i Lyngen får man ikke tak i søtet og tykk, bare nestle sin uten sukker… ser det er 42,6% sukker i Tørsleffs sin, hm… Noen ideer?

  • Hans Nilsen.
    Reply
    Posted at 06:16, 8. March 2017

    En kan piske marengs av eggehvitene, (50 g. sukker pr hvite) og smøre over kaka, og steke den 30 min. på 180 g.
    Eller sette den under grillen noen minutter til marengsen blir lysebrun.

  • Wenche Forgaard
    Reply
    Posted at 15:33, 7. June 2017

    Har du noen oppskrifter med Tørsleffs chocolate condensed milk?

  • Tarzan
    Reply
    Posted at 15:48, 20. June 2017

    Kondensert søtmelk får man på alle innvandrerbutikker ” (og den koster 1/3 av alle andre steder) glem coop og mega.

  • Bente
    Reply
    Posted at 15:01, 21. July 2017

    Key lime pie skal faktisk stekes. Først bunnen alene og så med fyllet i.

    • Marit
      Reply
      Posted at 15:58, 16. April 2019

      Og hvor lenge skal den steke med fyllet i da ?

      • Elin Krem.no
        Reply
        Posted at 16:01, 16. April 2019

        Kaken skal ikke steke. Fyllet helles bare på bunnen.

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Grovbrød med helkor..

Dette brødet kunne jeg egentlig bare kalt grov...

Snickersmakroner

Liker du Dumle? Liker du Snickers? Ok, disse...

Sitroncrèmekake med..

Liker du ostekake med gele? Ok, her har...

Havreboller

For et par uker siden fikk jeg et...

Vågå-rundstykker m..

Ferieturen jeg og søstra mi var på forrige...