Verdens enkleste sitrondessert

Verdens enkleste sitrondessert

Trenger du en enkel og rask dessert med få ingredienser? Som minner litt om sitronfromasj? Desserten jeg lagde i dag lages med utgangspunkt i TO ingredienser: En pakke gele og en liten kartong fløte.

Jeg har tenkt på deg som trenger en enkel dessert denne påsken, deg som kanskje ikke har all verden av plass og utstyr, men som likevel vil by på dessert. Dette er kanskje det enkleste du kan lage!

Hvis du vil kan du blande to ingredienser – gele rørt ut i 3 dl vann og pisket krem – helle det i en bolle og la det stivne. Ferdig. Der har du en dessert, faktisk. Men, den smaker aller best med et tynt lag gele på toppen.

Jeg har valgt å tilsette litt sukker og revet sitronskall – bare fordi det smaker litt bedre.

Verden enkleste sitrondessert (til 6 porsjoner)
1 pakke sitrongele
3 dl vann
3 dl kremfløte
3 ss sukker
revet skall av 1/2 – 1 sitron (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Kok opp 3 dl vann, rist gelepakka og hell den i kjelen. Rør til pulveret er helt oppløst.
2. Sett geleen til avkjøling.
3. Pisk slapp krem av 3 dl kremfløte tilsatt 3 ss sukker. Ha i revet skall av sitron om du gidder (for bedre smak). Jeg brukte skallet av en halv sitron.
4. Ta 2 dl av geleen (som nå er romtemperert, IKKE varm) og rør sammen med kremen. Hell krem i glass og sett kjølig. La resten av geleen stå ute i romtemperatur.
5. Når kremen har stivnet (det tar 5-10 min) – hell på resten av geleen på toppen av glassene. Hell den gjerne på baksiden av en skje, sånn at geleen ikke lager hull i sitronkremen (kan skje om geleen er litt for varm).
6. La stå kjølig frem til den skal serveres.

Hell gelepakka i 3 dl vann.
Pisk kremen slapp.
Tilsett revet skall av sitron om du har.
Tilsett 2 dl av geleen. Den må være helt avkjølt.
Rør sammen og hell i glass eller i en bolle.
Sett i kjøleskap så kremen stivner.
Nå kremen er stivnet, hell på resten av geleen.
Enkel og god dessert!





5 based on 1 reviews
2 Kommentarer
  • Berit L
    Svar
    Skrevet på09:59, 24. mars 2024

    Genial dessert!! Alle gele kan brukes likeens- og alle variantene jeg har prøvd har blitt like bra! (Er litt skeptisk til kiwi-varianten, så den har forblitt uprøvd..) Uendelig med variasjonsmuligheter ettersom kremblandinga kan pimpes med passende bær osv.

    • Jon Steinar
      Svar
      Skrevet på16:33, 7. april 2024

      NB! Hvis desserten lages i en serveringsbolle og ikke i porsjonsglass, må den ferdige kremen stå mye lenger enn 5-10 min i kjøleskap før den resterende geleen helles på toppen. Hvis kremen ikke har begynt å stivne ordentlig vil geleen renne ned langs kanten av bollen og legge seg som et lag i bunnen – selv om geleen er helt avkjølt. Learned that the hard way 😅
      Men smaken blir heldigvis uansett god 👍

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...