Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sjokoladeterte med bringebærganache

Sjokoladeterte med bringebærganache

Konfektdessert som smelter på tungen

Nyttårsaften trenger et verdig punktum. Dette er en sånn kake du gjerne lager til et voksent lag. Den er tung og mektig, derfor har jeg tilsatt litt frisk bringebærsaft. Det kan du gjerne sløyfe om du vil, eller du kan tilsette en annen smak du liker (for eksempel appelsinlikør, cognac, kaffe eller lignende). Selv om kaka er liten holder den til minst 8 personer. Serveres med is, fruktsaus, frisk frukt, vaniljesaus eller krem.

Mørdeig
150 g hvetemel
75 g smør (romtemperatur)
25 g melis
1 egg


Fyll (bringebærganache):
2 dl kremfløte
250 g mørk sjokolade
75 g bringebærsaft (valgfritt)


Slik gjør du:
1. Lag mørdeig ved å blande sammen alle ingrediensene i en bolle. Bruk fingrene og lag en deig. Så fort den henger sammen, pakk den inn i plast. La ligge kjølig i ca. 30 minutter.
2. Rør ca. 100-150 g bringebær sammen. Sikt de rørte bærene slik at du sitter igjen med ca. 75 g bringebærsaft (litt under 1 dl)
3. Hakk sjokolade. Hell fløte, bringebærsaft og sjokolade i en bolle og smelt over vannbad eller i mikroovn.
4. Kjevle ut mørdeigen og kle formen 20-22 cm (bruk enten en paiform med løs bunn eller en springform)
5. Skjær av overflødig deig og prikk bunnen. Sett kjølig ca. 10 min før du kler formen med folie/bakepapir/ clingfilm. Hell i erter/ mynter/ bønner/ris.
6. Forstek paiskallet litt ned i ovnen på ca. 200 grader i 15 min. Fjern ertene og stek videre i 10 -15 min til bunnen er gyllen. Avkjøl.
7. Hell ganachen i paiskallet og sett kjølig 1-2 timer.
8. Skjær tynne skiver og server med is, fukt og bær.

Lag mørdeig og legg den kjølig en halvt time. Kjevle den ca. 2 mm tynn og kle en form ca. 20- 22 cm. Sett i kjøleskapet i ca. 10 minutter. Kle bunnen med folie, bakepapir eller kvalitets-plastfilm og hell i noe som leder varme. Erter eller ris fungerer fint. Stek på ca. 200 grader litt ned i ovnen i 15-20 minutter. Fjern erter/ris og stek videre til skallet har en gyllen farge.

La paiskallet avkjøles helt før du heller i ganache. Settes kjølig et par timer før den skal spises.

Dette var årets siste blogginnlegg! Takk for det gamle, velkommen 2019!

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Siw Albriktsen-Karlsen
    Svar
    Skrevet på13:10, 20. mai 2021

    Lurer på hvilken bringebærsaft du bruker? Lager du saft av ferske bær eller husholdning saft?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...